Sport

„Maradni akartam, mert érzem a szeretetet” – a veszprémi kézis szívesen játszana Franciaországban

Vasvári Tamás / MTI
Kentin Mahé a szezon végén is örülni szeretne
Vasvári Tamás / MTI
Kentin Mahé a szezon végén is örülni szeretne

Az elmúlt egy hét a nagy bejelentések időszaka volt a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatánál, ahol az izlandi Bjarki Már Elísson, a szlovén Gasper Marguc, a a fehérorosz Mikita Vajlupau, az egyiptomi Jehja el-Dera, a francia születésű szerb válogatott Dragan Pechmalbec, illetve Ligetvári Patrik is szerződést hosszabbított. Ugyanakkor a francia Kentin Mahé hat év után távozik.

Az egyszeres olimpiai és kétszeres világbajnok irányító (aki balszélsőként is gyakran játszik) kissé csalódottan vette tudomásul, hogy a magyar klub nem él egyéves opciós lehetőségével, de igazából készült rá, hogy nem tartanak rá igényt.

Maradni akartam, mert érzem a szeretetet a szurkolók részéről, akik örülnek, hogy ott lehetek. De gyanítottam, hogy ez lesz

– idézte a 32 éves játékost a L’Equipe.

„Ahogy öregszem, egyre több perspektívával, érettebben veszem tudomásul a dolgokat, és igyekszem továbbra is jól érezni magam. Jó szívvel szeretnék távozni.”

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint szívesen segítene a Veszprémnek megnyerni a Bajnokok Ligáját, azt felelte:

Nem lenne rossz!

Mahé kilencéves korában került Németországba, ahol világbajnok édesapja, Pascal 1999-től négy évig a TSV Bayer Dormagen játékosa volt, majd visszavonulását követően még tíz évig edzőként is dolgozott a német klubnál. Fia kilenc szezont húzott le német kluboknál, a DHC Rheinland (2009–2011), a Gummersbach (2011–2013), majd a HSV Hamburg (2013–2015) után Flensburgban kézilabdázott (2015–2018). 2018-ban szerződött Veszprémbe.

Ami érdekesség, hogy hazájában sohasem játszott, de sohasem rejtette véka alá, hogy szívesen kézilabdázna Franciaországban.

Itt az ideje, hogy Franciaországba menjek, de jelenleg nincs ajánlatom. Az ottani nagy klubokban gyakran már három játékos szerepel a posztomon

– mondta.

A játékos most pihenőt tart, de hamarosan csatlakozik a francia válogatotthoz, amely januárban a németországi Eb-n szerepel.

Kapcsolódó
Hat év után int búcsút egyik alapemberének a veszprémi kézilabdacsapat
Nem él a Telekom Veszprém a szerződéshosszabbítási opcióval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik