Sport

Műtét vár a vb-elődöntőn súlyosan megsérült dán kézisre

Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP
Az első pillanattól kezdve látszott, hogy ez súlyos sérülés lesz
Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP
Az első pillanattól kezdve látszott, hogy ez súlyos sérülés lesz
Ki kell hagynia a vasárnapi, Svédország elleni világbajnoki bronzmérkőzést a dán női kézilabda-válogatott beállósának, Kathrine Heindahlnak, aki a norvégok elleni elődöntőn súlyos térdsérülést szenvedett.

A Team Esbjerg beállósa a 37. percben sérült meg, amikor a norvégok balátlövője, Thale Rushfeldt Deila rázuhant a térdére. A fájdalomtól szenvedő dánt le kellett vinni a pályáról, már akkor látszott, hogy számára véget ért a vébé.

A dán szövetség szombaton be is jelentette, hogy Heindahl jobb térdének belső szalagja sérült meg, így műtét vár rá, és valószínűleg 3-4 hónapig nem játszhat.

Először is nagyon szomorúak vagyunk a sérülése miatt, ugyanakkor megkönnyebbültünk a mértéke miatt

– nyilatkozta Jesper Jensen szövetségi kapitány, aki egy másik esbjergi játékost, Kaja Kamp Nielsent hívott be a bronzmérkőzésre.

„Hatalmas álom vált valóra, hogy hazai pályán játszhattam világbajnoki mérkőzéseket. Élveztem minden egyes percét, így természetesen rettenetesen csalódott vagyok, hogy ezt az utat nem a pályán fejezhetem be. Most már csak abban reménykedem, hogy vasárnap a lányok megnyerik a bronzérmet” – mondta Heindahl.

Kapcsolódó
Botrány a kézivébén: már a második meccset tette majdnem tönkre a hibás óra
Szegény norvégok kétszer is belefutottak az IHF által beújított berendezések hibájába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik