Sport

„Dánia a bíróknak köszönhetően nyert és nem azért, mert jobb volt” – dühöngnek a montenegrói kézisek

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
Tatjana Brnovic nagy csatát vívott a dán védőkkel
Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
Tatjana Brnovic nagy csatát vívott a dán védőkkel
Bár Dánia már hét góllal is vezetett, Montenegró nem adta fel, és volt esélye arra, hogy bravúrt érjen el a női kézilabda-világbajnokság szerda esti elődöntőjében. A győzelmet azonban a (társ)házigazda szerezte meg, a délszláv csapat azonban bírói csalást és egyenlőtlen feltételeket emleget.

Az első félidőben szinte végig kiegyenlített küzdelem folyt, a hazaiak csak az utolsó négy percet tudták 4-1-re hozni, kialakítva ezzel a 13-10-es eredményt a szünetre. Fordulás után aztán a korábbi győri játékos, Anne Mette Hansen vezérletével 20-13-ra, majd 21-14-re alakult az állás, húsz perccel a vége előtt eldőlni látszott a meccs.

Montenegró azonban összekapta magát, egy 6-1-es szériával visszajött a meccsbe, ám a végjátékban végül 26-24-es vereséget szenvedett.

A Vijesti tudósítása szerint azért, mert a bírók részrehajlóan fújtak. Kevesebb, mint három perccel a vége előtt Dijana Mugosa 25-23-ra csökkentette a hátrányt, ám az akció során Trine Östergaard-Jensen nyilvánvaló szabálytalanságát nem torolták meg az algériai bírók.

Sőt, a kétperces büntetést reklamáló Itana Grbicet küldték le a pályáról, ezzel pedig véget is ért az álom.

„Nem tudom, mit mondjak. Büszke és boldog vagyok, hogy a lányok így küzdöttek, megmutatták a szívüket és a tudásukat, hogy jobbak” – nyilatkozta a montenegróiak szövetségi kapitánya, Bojana Popovic.

„Nem szeretnék senkiről sem beszélni, mert mindig megbüntetnek, bármit is mondunk. Te az tény, hogy ellenfelünk több hetest, és csak egy kiállítást kapott egész mérkőzésen. Remek küzdelemben nagyszerűen védekeztünk, nem szomorú, inkább büszke vagyok.”

Mondtam a játékosaimnak, hogy ne sírjanak, ez nagy győzelem a számukra. Azért jöttünk, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk, tanuljunk és megismerjük egymást. Hogy csapatként fejlődjünk.

Itana Grbicet meglepte hajrában kapott kiállítás, azt mondta, nagyon nehéz szavakat találnia történtekre.

„Emelt fővel kell továbbmennünk, mert megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk, mint Dánia, amely két azonos sorral és topklubok játékosaival rendelkezik. Ellenfelünk a bíróknak köszönhetően nyert és nem azért, mert jobb volt” – állította.

A beállós Tatjana Brnovic is nagyon dühös volt a meccset követően.

„Beszéltem a bírókkal, elmondtam nekik, hogy értem, mik a kritériumaik: bennünket megüthetnek, de ha nem nyúlunk senkihez, minket akkor is figyelmeztetnek. Az 50. percben kerültünk egyetlen egyszer emberelőnybe, akkor ítéltek nekünk büntetőt, amikor úgy gondolták, hogy a meccs eldőlt.

A szellemünket azonban nem tudták megtörni, büszke vagyok a csapatra.

Kapcsolódó
Három évre eltiltották a világ egyik legismertebb kézilabdabíróját
Egy év a tényleges eltiltás, a másik kettő év felfüggesztett büntetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik