Sport

Kézi-vb: önkívületben tombolt a rivális csapat a heroikus magyar győzelem láttán

Nagy feltámadást produkált a magyar női kézilabda-válogatott, amely hatgólos hátrányból fordítva nyert Horvátország ellen a világbajnoki középdöntő utolsó fordulójában. Bár a szövetség eredeti célkitűzése, a legjobb nyolc közé kerülés nem teljesült, az tizedik hellyel a csapat részt vehet az olimpiai selejtezőtornán, a leendő ellenfeleink között pedig ott lesz Japán és Kamerun.

A magyar csapat győzelmének egy vb-riválisunk, Montenegró is nagyon örült, amely így már az utolsó, Svédország elleni mérkőzésétől függetlenül továbbjutott a negyeddöntőbe. Bár végül azonos pontszámmal végzett a montenegrói és a magyar csapat, de az egymás elleni eredmény nekik kedvezett.

Mivel a montenegrói-svéd meccset (amit a társrendező északiak nyertek) a magyar-horvát után rendezték, Montenegró játékosai testközelből követhették az eseményeket. Amikor aztán lepörögtek az utolsó másodpercek, a mieink a pályán, a montenegróiak pedig a saját öltözőjükben kezdtek nagy ünneplésbe, ahogy arról az IHF videója is tanúskodik.

Montenegró a nyolc között a társrendező Dániával találkozik.

Kapcsolódó
„Nem hiszem, hogy Magyarország győzelme megérdemelt, ez tragédia a horvát kézilabdának!”
A horvát lapok szerint a válogatott a katasztrófa királynőjévé vált, az edző megrázó meccsről beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik