Sport

Pálinger szerint tanulni és profitálni kell a kézivébéből

Illyés Tibor / MTI
„Nem attól világklasszis valaki, hogy hány százalékkal véd”
Illyés Tibor / MTI
„Nem attól világklasszis valaki, hogy hány százalékkal véd”
Pálinger Katalin, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke szerint olyan küzdéssel, mint amit a női kézilabda-válogatott hétfőn a horvátok legyőzése során tanúsított az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, bármit el lehet érni.

A magyar válogatott a tizedik helyet szerezte meg a vb-n, ezzel kiharcolta a részvételt az áprilisi olimpiai selejtezőtornára, amelyen Japánnal, Kamerunnal és azzal a legjobb európai csapattal csap össze, amely nem szerez a vb-ről párizsi indulási jogot. A négyesből az első két helyezett jut ki a játékokra.

Az MKSZ alelnöke kiemelte, a vb-helyezés a viszonylag legkönnyebb selejtezős pozíciót jelenti.

„Nem így készültünk, sok tanulsága van ennek a világbajnokságnak, amit elemezni kell, tanulni belőle és profitálni. Ezeknek a fiatal játékosoknak minden elvesztett és megnyert meccs rendkívül sokat hozzátesz a karrierjéhez. Nagyon örülök, hogy ez lett a vége, szövetségi szinten rendkívül büszkék lehetünk arra, hogy mindkét csapatunk olimpiai selejtezőtornát játszik” – mondta az MTI-nek Pálinger, aki úgy fogalmazott: le a kalappal a lányok előtt.

Bízom benne, hogy ez nekik is megadja azt a hitet, hogy ilyen küzdéssel és ekkora szívvel bármit el lehet érni

– hangsúlyozta.

Mint mondta, a női kézilabdában, ahogy magában az egész sportágban, bármi benne van.

A remekül védő csapatkapitányra, Böde-Bíró Blankára is kitért a játékosként olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok egykori kapus.

„Nem attól világklasszis valaki, hogy hány százalékkal véd, hanem hogy amikor a legjobban kell, akkor kiemelkedő. Mindig kritikus szemmel figyelem, most nemcsak a védései, hanem az egész testbeszéde, a kommunikációja, az attitűdje magasan világklasszis volt. Nagyon büszke vagyok rá és nagyon-nagyon boldog” – fogalmazott Pálinger Katalin.

Kapcsolódó
Tisztul a kép, hogy ki ellen és hol selejtezhet az olimpiáért a női kéziválogatott
A selejtezőn Japán, Kamerun és egy európai csapat vár a magyarokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik