Sport

A svéd válogatott szövetségi kapitánya elmondta, mivel nyert a magyarok elleni meccsen

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP

A magyar válogatott még 11-8-ra is vezetett, végül mégis kikapott 26-22-re Svédországtól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében.

Számunkra ez azt jelenti, hogy nem juthatunk majd a legjobb nyolc közé, de elgondolkodtató, hogy miért esett szét ennyire a kéziválogatott térfélcsere után. A választ furcsa módon éppen a svédek adták meg, akik a második félidő első felét 8-2-re nyerve fordították meg a meccset.

Nem támadtuk meg elég agresszíven a védőfal réseit az első félidőben, nem mozgattuk meg eléggé a védekező játékosokat. Olyan nincs, hogy egyetlen variációtól óriási lyuk tátong az ellenfél védelmén, ehhez tenni kell valamit és mindent beleadva támadni a védőfalat. Jamina (Roberts) négy betörésből lőtt gólt a szünet után, Emma (Lindquist) is eredményesebb lett, mert teljes erőből és lendületből mentünk rá a falra. Ez volt a döntő

– idézte az Aftonbladet Tomas Axnert, a svéd válogatott szövetségi kapitányát.

A magyar válogatottnak egyébként van még némi reménye az olimpiai selejtező elcsípésére, ehhez viszont le kell győzni a horvátokat. Az így begyűjtött hat pont mellett ugyanis a +19-es gólkülönbség nagyon erősnek mondható, a II. csoportban a szlovénok, a III. csoportban a románok vagy a lengyelek zárhatnak hat ponttal, de gólkülönbségben mindegyik jócskán elmarad a mieinktől.

A IV. csoport vasárnap záruló küzdelmeiben még lehet három nyolcpontos együttes, amennyiben Csehország Brazíliát, Spanyolország Hollandiát győzi le, ebben az esetben ennek a hatosnak a harmadikja pontszámban megelőzi a magyar válogatottat, ugyanúgy, mint ha mindkét találkozó döntetlennel zárul.

Kapcsolódó
Golovin: Volt egy szakasz, amikor megvoltak a helyzetek, utána szépen lassan elfogytunk
Albek Anna szerint talán az zökkentette ki őket a svédek ellen, hogy túl friss volt a Montenegró elleni, hasonlóan gyászos második félidő emléke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik