Sport

Nyomtalanul eltűnt két kézis a világbajnokság egyik csapatából

Adam IHSE / TT NEWS AGENCY / AFP
Kamerun szűk kerettel szerepel a női kézilabdavébén
Adam IHSE / TT NEWS AGENCY / AFP
Kamerun szűk kerettel szerepel a női kézilabdavébén
Már az meglepetést keltett, hogy Kamerun válogatottja az engedélyezett 16 helyett csupán 14 játékost nevezett be a jelenleg is zajló női kézilabda-világbajnokságra, de az ok még furcsább: két játékos még a svédországi első mérkőzés előtt összecsomagolt és nyomtalanul eltűnt egy franciaországi szállodából.

A 32 éves jobbátlövő, a kongói Cara csapatában légióskodó Bénédicte Manga Ambassa, illetve a 29 éves beállós, Marianne Manuela Batamag a két, franciaországi felkészülési mérkőzésen még ott volt és játszott Dél-Korea, valamint Szenegál ellen, azonban utóbbi összecsapást követően megszökött a caeni szállodából.

Ezért történhetett, hogy a Montenegró elleni nyitómérkőzésre már nem érkeztek meg Helsingborgba.

Láttam a jelentéseket a két játékos eltűnéséről, a szövetség azt mondta, nem az ő hibája, hogy a holmijukkal együtt eltűntek. De ez legalább azt jelenti, hogy nem rabolták el őket, hanem maguktól távoztak. Ez számunkra azért nem újdonság

– magyarázta Leocadia Bongben kameruni sportújságíró a Gohandball.com portálnak.

Valójában nincs ebben semmi meglepő, két éve, a 2021-es világbajnokságról négy kameruni a csoportkör után tűnt el, ötödik társuk pedig hamarosan követte őket, így az afrikaiak az Elnök-kupa meccseit már csak 11 játékossal játszották le.

„Szerintem aligha jelentettük az eltűnésüket. Ez egy lehetőség számukra, hogy eljussanak valahova, ahol megbecsülik őket, mivel Kamerunban nem a legjobbak a körülmények” – nyilatkozta Bongben.

Szerinte egy ilyen szökés nagyon nehéz lehet lelkileg, hiszen még a csapattársakat sem avathatod be.

Persze ha egy egész csapat eltűnne, az rosszat tenne az országimázsnak.

Ez korántsem egyedülálló eset a sportágban, legutóbb a nyári, horvátországi férfi ifjúsági világbajnokságon tíz burundi játékos tűnt el hirtelen, majd szeptemberben Belgiumban bukkantak fel és kértek menedékjogot.

Történelmi vb-szereplés

Kamerun egyébként ezen a vébén történelmet írt, hiszen kikapott Montenegrótól (11-25) és Magyarországtól (20-39), de a Paraguay elleni 26-23-as győzelemnek köszönhetően bejutott a középdöntőbe. Ott az első meccsét csütörtökön elbukta a svédekkel szemben (13-37).

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik