Sport

„Mint Nora Mörk!” – BL-csapatban kellene játszania a legjobb szenegáli kézisnek

BJORN LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
BJORN LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

A női kézilabda-világbajnokság eddigi üde színfoltját és meglepetését a szenegáli válogatott jelenti, amely a legutóbbi Afrika-bajnokságon csupán a 4. helyet szerezte meg, mégis nagyszerű játékkal rukkolt elő. A csapat első mérkőzésén óriási meglepetésre 22-22-es döntetlent játszott a horvátokkal úgy, hogy az európaiak egyetlen egyszer sem vezettek, majd 12-14-es félidő után csak 26-18-ra kaptak ki a jóval erősebb szintet képviselő svédektől.

A szenegáliak sztárja a hosszú nadrágban, hidzsábbal a fején kézilabdázó Doungou Camara, aki bal- és jobb kézzel is képes lőni, és aki eddig 12 találatnál jár (ebből 10-et a horvátoknak szórt).

Az irányítóként és jobbátlövőként is bevethető 28 éves játékos nem ismeretlenként bukkant elő, ugyan jelenleg az egyiptomi al-Ahlyban szerepel, de előtte tíz évet lehúzott Franciaországban, ahol az Issy-Paris, a Le Havre, Stella Sports Saint-Maur, majd a Fleury Loiret csapatait erősítette.

A svéd válogatott szövetségi kapitánya, Tomas Axnér azonban tele van csodálattal a 28 éves játékos iránt.

Hihetetlenül jó kézilabdázó. Láttam néhány meccsét, technikailag abszolút világklasszisnak számít. A talpról elengedett lövését nézve olyan, mint Nora Mörk

mondta Axnér, akinek meggyőződése, hogy Camarának a Bajnokok Ligájában lenne a helye.

„A BL egyik legjobb csapatában is játszhatna, olyan, finom keze és szenzációs lövése van” – tette hozzá.

Camara muszlim, ezért kézilabdázik hosszú nadrágban és kendővel fején. Az Aftonbladet azon kérdésére, nem érzi-e annak a veszélyét, hogy a sok kontakt miatt esetleg meccs közben lejöjjön fejéről a hidzsáb, azt felelte, akkor majd csodát tesz. És megmutatta, hogy a kendő alatt még egy széles fejpánt is van biztonságképpen.

Ez az én szupererőm

– mutatott a kendőre.

Camara az első két mérkőzése során 18 lövésből 12 gólt szerzett, és mindkétszer 48-48 percet töltött a pályán.

Kapcsolódó
Kézi-vb: hátba szúrta a szenegáli női válogatottat az IHF
Rábólintott két exsiófoki játékos honosítására a nemzetközi szövetség, aztán az első vb-meccs előtt megvonta az engedélyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik