Sport

„Tökéletesen játszottunk, teljesen rájuk kényszerítettük a ritmusunkat”

Illyés Tibor / MTI
Nagy volt az öröm a montenegrói válogatottnál.
Illyés Tibor / MTI
Nagy volt az öröm a montenegrói válogatottnál.

A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn 24-18-ra kikapott Montenegrótól a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

Paraguay és Kamerun után lehetett tudni, hogy az első komolyabb kihívást jelentő feladat áll majd a mieink előtt, de a 10-7-es első félidőt követően szétesett a magyar csapat. Marta Batinovic őrült nagyokat védett, közben a gólok is megérkeztek, Montenegró pedig hat góllal győzött.

„A kezdetektől meg akartuk mutatni, hogy kemény meccsre számíthatnak” – idézte a hét gólt dobó Tatjana Brnovicot a Vijestinek.

Nagyon jó csapata van a magyaroknak, akik jó kézilabdát játszanak, de világossá tettük számukra, hogy ellenünk nem működik majd a tervük. Kemény, de sportszerű faultokkal fogtuk meg őket.

Illyés Tibor / MTI Az a bizonyos kemény védekezés.

Az Európa-bajnoki bronzérmes ellenfelünket irányító Bojana Popovic arra hívta fel a figyelmet, hogy fiatalabb csapattal érkezett a világbajnokságra, ezért fontos sikert aratott a csapata.

„Elégedett vagyok mindkét félidővel, védekezésben nagyot küzdöttünk, az egész mérkőzésen fantasztikusan játszottunk. Az első félidőben sok helyzetet kihagytunk, de a magyarok csak három góllal vezettek, úgyhogy tudtunk, hogy elkaptuk őket. Tudtuk, mit akarunk elérni, amihez rá kellett lépnünk a gázpedálra védekezésben és támadásban is. Annyira büszke vagyok a lányokra a ma esti teljesítményünk miatt, mást nem is tudok mondani.”

A legjobb montenegrói góllövő a nyolc találatig jutó Dijana Mugosa volt, aki szintén arról beszélt a lefújás után, hogy hatalmas küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot.

„Érzelmekben gazdag harc volt, ami sokat kivett belőlünk, de teljesen úgy kezeltük, mint egy döntőt. Oroszlánként jöttünk ki, mert tudtuk, csak így nyerhetünk. Úgy éreztük, ez a meccs a miénk, főleg a második félidő elkezdődött, amire ugyanúgy berobbantunk” – összegzett.

Illyés Tibor / MTI Marta Batinovic káprázatosan védett.

A meccs legjobbjának választott Batinovic 16 védést mutatott be és talán az ő szavai lehetnek számunkra a legfájdalmasabbak:

Azért jöttünk, hogy történelmet írjunk! Örülök a győzelemnek, tökéletesen játszottunk, főleg a második félidőben. Teljesen rájuk kényszerítettük a ritmusunkat. Minden meccsen kitesszük a szívünket a pályára az eredménytől függetlenül és ez most megmutattkozott. A továbbiakban komoly csapatok várnak ránk, mindig csak a következő feladatra összpontosítunk.

A magyar válogatott két, a montenegrói négy ponttal jutott a göteborgi középdöntőbe, ahol Svédország és Horvátország együttese már biztosan ellenfél lesz, a harmadik rivális pedig Szenegál és Kína csapata közül kerül ki. A hatosból az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe.

Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig – amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezős helye – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik