Sport

Megtámadta játékosát, majd lemondott a kézilabdaedző

Botrányos körülmények között ért véget a horvát férfi kézilabda-bajnokság másodosztályában rendezett Kozala-Rovinj mérkőzés.

Az 55. percben, 24-22-es állásnál a vendégek játékosa, Sandi Djukanovic elveszítette a labdát, mire a Rovinj edzője, Dario Jagic a kispad mellett megragadta játékosa mezét, ellökte és dulakodni kezdtek.

A játékvezető megállította a mérkőzést és kiállította a magáról megfeledkezett edzőt.

„Tisztában vagyok vele, hogy nem indokolt egy ilyen cselekedet, magamra vállalom a felelősséget a történtekért. Egyszerűen abban a pillanatban, amikor az egyik legtapasztaltabb játékosunk hibázott, majd verbálisan provokált, kiváltotta belőlem a nem megfelelő reakciót.

A helyzet utána megoldódott, Sandival a meccset követően már normálisan beszélgettünk és miután bementem az öltözőbe, megöleltük egymást

magyarázta Jagic.

A szakember hozzátette, a történtek után azonnal lemondott a vezetőedzői pozícióról.

„Tíz éve dolgozom Rovinjban egy olyan csapattal, amelyet a harmadik ligából vittem fel másodosztály élére. Sajnálom, hogy egy ilyen helyzetnek sikerült beárnyékolnia minden jót,, bár hasonló, főleg verbális kirohanások más meccseken is előfordulhatnak. De nem akarom mentegetni magam, nem szeretnék a klub terhére lenni, ezért lemondok az edzői posztról. Pihenek egy kicsit. Ez nem azt jelenti, hogy elhagyom a klubot, sportigazgatóként maradok és dolgozom a csapattal.

Az én hibám, hogy így egy zsarnok kontextusába helyeztek, hogy a sajtó azt írja, felpofoztam valakit. Eddig életemben egyetlen szégyenfolt sem akadt

– tette hozzá.

A mérkőzés végül 27-27-es döntetlennel zárult.

Kapcsolódó
Érthetetlen összeomlást produkált a női kéziválogatott a vb-rangadón
A második félidőben 13 percig nem tudott betalálni a szünetben még hárommal vezető magyar csapat, így hatgólos vereség lett a vége Montenegró ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik