Sport

Sorozatban harmadszor nyert, már nincs kieső helyen a PLER kézicsapata

Az újonc PLER házigazdaként 31-28-ra legyőzte a Balatonfüredet a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján. A fővárosi csapat sorozatban harmadszor nyert, így a mostani szezonban először elmozdult a kiesőhelyről a tabellán. Simotics Mátyás és Tóth Ádám hat-hat góllal, Takács Ákos tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Stefan Sretenovic kilenc, Szmetán Máté hét találattal zárt.

A PLER helyett immár a Komló áll a 13. helyen, mivel 28-24-re kikapott a másik újonc Eger otthonában. A mezőny legjobbja a hevesiek kapusa, Marczika Barnabás lett, aki 19 védéssel és három góllal zárt.

A címvédő Telekom Veszprém hazai pályán 54-27-re verte a Fejér-B.Á.L. Veszprémet. A házigazdáknál minden mezőnyjátékos szerzett gólt, Dragan Pechmalbec nyolc, Andreas Nilsson hét alkalommal talált be. Nagy Benedek 15, Ignacio Biosca García 11 védéssel zárt, sőt utóbbi két gólt is lőtt.

A Csurgó nagy meglepetésre 33-25-re nyert a Tatabánya vendégeként. A somogyiaknál Aleksa Tufegdzic mind a nyolc lövését gólra váltotta, Papp Tamás hétszer, Gábor Marcell ötször volt eredményes. A vesztes hazaiaknál Pergel Andrej hét gólt dobott. Sikerével a Csurgó két pontra megközelítette a harmadik helyezett Tatabányát a tabellán.

Kézilabda, férfi NB I

MOL Tatabánya KC – Csurgói KK 25-33 (8-17)
PLER-Budapest – Balatonfüredi KSE 31-28 (22-13)
QHB Eger – Carbonex-Komló 28-24 (15-14)
Telekom Veszprém – Fejér-B.Á.L. Veszprém 54-27 (28-15)
CYEB-Budakalász – HE-DO B.Braun Gyöngyös 31-26 (14-9)

(MTI)

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik