Sport

Szerencséje volt a magyar kézisnek, akivel durván szabálytalankodott az ellenfél

Duna World
Duna World

23 góllal, 35-12-re győzött a magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokság első fordulójában a szerény játékerőt képviselő Paraguay ellen.

A meccsen két magyar kézis is megsérült, SzöllősiSchatzl Nadine jobb karját ziccerben, a lövés előtti pillanatban találta el az ellenfél, míg Márton Gréta bokájának épsége akkor került veszélybe, mikor felugrásnál belépett alá a paraguayi játékos. Mindkét eset után piros lapot mutattak fel a játékvezetők a vétkes dél-amerikai kéziseknek. A két jelenet itt látható.

Szerencsére mind Schatzl, mind Márton megúszta a komolyabb sérülést, így a folytatásban mindketten bevethetők lesznek, árulta el Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az M4 Sportnak a meccs után.

Nem volt egy kellemes érzés. Nem tudom, hogy nézhetett ki kívülről, de hál’istennek nem történt komolyabb baj

mondta Szöllősi-Schatzl az esetről, ami akár súlyos sérüléssel is végződhetett volna.

A Győr szélsője azt is hozzátette, kellett némi idő a meccsen, míg hozzászoktak az ellenfél szokatlan stílusához, utána viszont gyors gólokkal sikerült nagy különbséggel elhúzni tőlük. A román Gloria Buzau csapatában légióskodó Papp Nikolett azt mondta, az elején kicsit kapkodtak, ráfeszültek arra, hogy túlságosan helyezzék a lövéseket, de a félidőben a csapat megbeszélte, hogy le kell nyugodni és élvezni a játékot.

A magyar válogatott szombaton játszik legközelebb, amikor 20.30-tól Kamerunnal csap össze, az a meccs jó felkészülés lesz a hétfői, Montenegró elleni csoportrangadóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik