Sport

Akár a szemét is kiszúrhatták volna – véres arccal esett össze a célban az olimpiai bajnok sífutó

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP
Elképesztő drámát hozott az északisízők hétvégén elrajtolt 2023-24-es világkupa-sorozatának 20 km-es, tömegrajtos viadala: a finnországi Ruka városában Jessie Diggins őrült hajrával néhány századmásodperc hátránnyal a második helyre szorult, de a célba már vérző arccal zuhant be, majd nem sokkal ezután többször is összeesett.

Úgy tűnik, a finnországi városban nem lehet unatkozni. Hétfőn még az a hír járta be a világot, hogy a férfiak hasonló számában a svéd Calle Halfvarsson pénisze majdnem lefagyott a nagy hidegben, de kiderült, a nőknél sem zajlott minden a legsimábban.

Nagyon meglepődtem, amikor a célba értem, lenéztem, és láttam, hogy a kesztyűm tele van vérrel

– mesélte az amerikaiak olimpiai és világbajnok sífutója, aki a hajrában embertelen körülmények között jött fel a dobogóra.

Történt ugyanis, hogy a hajrában eltört az egyik botja, aminek következtében a kesztyűjét is elveszítette. Egy segítő a pálya szélén látta a történeteket, és pótbotot nyújtott felé, de olyan ügyetlenül, hogy az – ahogy a videofelételen is látszott – arcon találta a 32 éves sportolót.

„Nyilvánvalóan egy botot kaptam az arcomba, de nem emlékszem, hogy ez megtörtént volna” – emlékezett vissza Diggins, akinek pedig az esetnél felszakadt a szája, így azonnal elöntötte a vér az arcát.

Ő azonban ezt nem érzékelte, félelmetesen nagyot hajrázva a második helyen zuhant a célba, és a társak csak ott látták, milyen horrorisztikus az arca.

„Csak azt hallottam, hogy kiabálnak és láttam, hogy az edzőink futnak, így tudtam, hogy valami történt” – idézte fel honfitársnője, Rosie Brennan.

A teljesen kihűlt és véres Diggins jéggé fagyott kezére egyből kesztyűt húztak, majd az egészségügyi dolgozók és a csapattársak is megpróbálták talpra segíteni, de az amerikai az első próbálkozás után összeesett.

Végül úgy kellett kivinni a célterületről, de annyira elkészült erejével, hogy később a díjátadó végén is úgy kellett kivezetni létesítményből.

„Nagyon fáztam, amikor a célba értem, és őrült fáradt voltam. Igazán hálás lehetek a csapatomnak, akik ismét felmelegítettek” – mondta Diggins.

Kapcsolódó
„Még jó, hogy úton van a második gyerekem” – ismét megfagyott a vb-érmes síző pénisze
Calle Halfvarssonnak ki kellene hagynia ezt a finnországi versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik