Sport

Hírbe hozták a Fradival, ám nagyobb álmokat dédelget a francia kéziedző

Jean-Christophe Verhaegen / AFP
Jean-Christophe Verhaegen / AFP
Egy újabb szezonnal 2025-ig meghosszabbította szerződését Emmanuel Mayonnade, a francia bajnok Metz női kézilabdacsapatának edzője.

Az internetes fórumok és szurkolók pletykák szerint az FTC által is kiszemelt szakember így biztosan Franciaországban marad, de állítólag nem érné be a francia bajnoknál végzett munkájával.

A L’Equipe azt írta, hogy a 40 éves szakember már bejelentkezett a francia női válogatott élére is, a jelenlegi szövetségi kapitány, Olivier Krumbholz ugyanis a jövő nyári, párizsi olimpiai játékok után távozik posztjáról.

Amennyiben a Francia Kézilabda Szövetség Mayonnade mellett dönt, úgy legalább fél éven át kettős feladatot látna el.

Nem lenne számára ismeretlen, hiszen 2019 és 2021 között a holland női csapatot is irányította, pályafutása legnagyobb sikereként pedig világbajnoki címig vezette.

A sportnapilap szerint még az is elképzelhető, hogy kapitánnyá választása esetén Thierry Weizman, a Metz elnöke beleegyezne a távozásába, feltéve, ha megtalálja az utódját.

Mayonnade 2015 decemberében vette át a Metz irányítását, vezetésével a csapat hat bajnoki címet és négy Francia Kupát nyert, de kétszer (2019-ben és 2022-ben) bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe is.

Kapcsolódó
Az ETO kézicsapatának nem kellett, a Brest edzője lesz az egykori világbajnok
A nyáron Győrben is felmerült Raphaëlle Tervel neve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik