Sport

Az ETO kézicsapatának nem kellett, a Brest edzője lesz az egykori világbajnok

A Brest Bretagne női kézilabdacsapata hivatalosan is bejelentette, hogy a jövő nyáron távozó vezetőedző, Pablo Morel utódja a 2003-ban világbajnoki címet nyert Raphaëlle Tervel lesz.

A 44 éves klasszis a pályafutását a Győri Audi ETO KC-ben fejezte be, ahol 2012-14-ben szerepelt, és két Bajnokok Ligáját nyert. Tavaly nyáron visszatért, hogy Ambros Martín segítője legyen, és miután a spanyol szakember távozott, sokáig úgy tűnt, esélyes lehet a vezetőedzői posztra is.

A L’Equipe úgy fogalmazott, Tervel a nyáron azért döntött a távozás mellett, mert a magyar vezetők nem őt, hanem Ulrik Kirkelyt választották.

Az egykori kiváló védő, aki 2003-ban éppen a magyarok elleni, hosszabbításban eldőlt zágrábi döntőben lett világbajnok eddig egy klubnál dolgozott vezetőként: 2015 és 2021 között a Besancont irányította.

„Ez egy szenvedélyes munka, és ha érdekel a projekt, akkor mindent beleteszek” – nyilatkozta egy éve.

Tervel azt sem titkolta, hogy egyszer szeretne szövetségi kapitány lenni, márpedig már tudható, hogy Olivier Krumbholz a párizsi olimpia után visszavonul. A poszt egyik esélyese Emmanuel Mayonnade, a francia bajnok Metz edzője, lehet, hogy Tervel emitt sem várt a lehetőségre, inkább 2027-ig aláírt Brestbe.

„A Brest egy olyan klub, amely álmodozásra készteti az embereket, amely rendszeresen játszik a Bajnokok Ligájában, és ahol egy olyan igazi projekt valósul meg, amelyből idővel kijöhet valami.

Szeretem a gyors játékot, az én kézilabdás stílusom a francia védekezéssel párosuló norvég támadójáték lenne

– nyilatkozta.

Kapcsolódó
Mocsai Lajos: Mi nem majmoltuk a norvégokat és a dánokat
A mesteredző szerint 20-25 éve a véd- és dacszövetség volt a női kézilabda-válogatott sikereinek egyik titka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik