Sport

Egy óvatlan orrfújástól is megvakulhat a súlyosan megsérült újpesti hokis

Közleményt adott ki az az UTE hokicsapata, amely csütörtökön 4-2-re legyőzte az Erste Liga-címvédő Gyergyót, ám két játékosa súlyos sérülést szenvedett. Az újpestiek szerint az ellenfél olyan sportszerűtlen magatartást tanúsított, ami felháborító és elfogadhatatlan.

A meccsen előbb Sam Coatta akaszkodott össze MikeDalhuisennel, ütés miatt arcsérüléssel és orrtöréssel kellett kórházba szállítani.

„Sam arccsontja az ütés következtében a csont jelentős elmozdulásával járó törést szenvedett. Emellett a bal szemüreg alapjának stressztörése (Blow-out), a bal arcüreg több oldali törése, és az orr többszörös, szintén elmozdulással járó törése igazolódott. Samre komoly műtét vár, melynek során az eddig elkészült vizsgálatok alapján több lemez és csavar segítségével hozzák rendbe arckoponyáját.

Mivel sérülése idegeket és izmokat is érint, így sajnos a teljes felépülése sem garantált jelenleg. Orvosi diagnózisa alapján a látásába kerülhet az elkövetkező napokban egy óvatlan orrfújás is”

– írta közleményében a magyar klub.

A 33 éves amerikai csatár ebben a szezonban már biztos, hogy nem léphet jégre, jelenleg a pályafutásának folytatása is kérdéses.

A másik pórul járt jégkorongozót, Szabó Dánielt hátulról ütötték el, agyrázkódást szenvedett, minimum négy hetet kell kihagynia.

„A megmozdulás aljas módon, nem a korong megjátszása érdekében történt. Emlékezetkieséssel járó agyrázkódás miatt került kórházba. Határozottan elítéljük azokat az aljas, célzott, fejre és nyakra történő támadásokat, amelyek a csapatok bármely játékosai ellen irányulnak. Egyesületünknek elfogadhatatlan és felháborító ez a fajta magatartás.”

A klub azt írta, javasolja a szabályok szigorítását, hogy a jövőben ne fordulhasson elő az említett szituációkhoz hasonló eset és megteszi a szükséges lépéseket, hogy érvényesítse álláspontját!

Kapcsolódó
„A sérültjeink nincsenek túl jó bőrben” – kórházba került a rangadóról az újpesti hokis
Az Újpest vezetőedzője szerint olyan dolgok történtek a címvédő elleni meccsen, melyeknek nem lenne szabad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik