Sport

„A sérültjeink nincsenek túl jó bőrben” – kórházba került a rangadóról az újpesti hokis

UTE Jégkorong / Youtube
UTE Jégkorong / Youtube

Az UTE hokicsapata csütörtökön 4-2-re legyőzte az Erste Liga-címvédő Gyergyót, a győztes gólt ráadásul egy 16 éves játékos, Franyó Krisztián ütötte. A három pontnak örülhetnek Újpesten, azonban két sérültje is volt a meccsnek:

  • a Sam Coatta összeakaszkodott Mike Dalhuisennel, a klubhonlap szerint Coattát kórházba kellett szállítani arcsérüléssel és orrtöréssel (a vendégek holland játékosa 2+2 perces büntetést kapott),
  • majd a 40. percben Devin DiDiomete lökte hátulról palánkra Szabó Dánielt. Az újpesti hokis ugyan saját lábán tudta elhagyni a jeget az ápolást követően, de agyrázkódásgyanús volt az eset, míg a gyergyóiak játékosát végleg kiállították.

A szabálytalanságokkal kapcsolatban el kell mondanom, hogy mi mindig tiszteljük ezt a játékot, de amit ma láttunk a jégen, annak nem lett volna szabad megtörténnie. Erről ennyit, nem dolgom a látottakat értékelni. A sérült játékosaink nincsenek túl jó bőrben, rájuk egy ideig nem számíthatunk, az biztos

– értékelt a klubhonlapon Markus Juurikkala, az újpestiek vezetőedzője, aki külön kiemelte a győztes gólt szerző Franyót.

A gyergyóiak trénere, Szilassy Zoltán azt furcsállta, hogy a csapata nem játszhatott emberelőnyben a mérkőzésen.

Az egész meccsen jobban játszottunk az öt az ötben, de ez mit sem ér, ha olyan hülyék vagyunk, hogy az offenzív zónában kilenc perc kiállítást szedünk össze, ezért ma megbűnhődtünk.

Az, hogy a védekező harmadban elkövetünk szabálytalanságokat, az benne van, de a támadó harmadban ezeket mindenképpen nullára kell redukálnunk. Az furcsa, hogy mi az egész meccsen nem kerültünk emberelőnybe, pedig szerintem kerülhettünk volna, de ezt eldönteni nem az én asztalom” – nyilatkozta a címvédő vezetőedzője.

Győzelmével az Újpest a tabella élére ugrott, 16 lejátszott mérkőzés után három pont az előnye a Gyergyóval szemben.

Az Erste Liga mostanság nem csak a hokival kerül be a hírekbe. A Csíkszereda például a napokban hivatalos személyként nevezte egy mérkőzésre a válogatottat és a Fehérvárt faképnél hagyó Kevin Constantine-t. A napokig húzódó ügy vége pontlevonás és pénzbüntetés lett a csíkszeredai klub számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik