Sport

Női kézi-vb: csoportriválisunk sztárja a sajtóból tudta meg, hogy megromlott a kapcsolata edzőjével

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP

A napokban kihirdette a november végén kezdődő női kézilabda-világbajnokságra készülő keretét Bojana Popovic, a magyarokkal azonos csoportban szereplő montenegrói válogatott kapitánya, aki okozott pár meglepetést.

Például nem viszi magával a világbajnokságra a csapatkapitányt, Milena Raicevicet.

Amikor döntéséről kérdezték, Popovic azt mondta, fontos az ilyen helyzetekben, hogy őszinték legyenek, márpedig ő most úgy ítélte meg, megromlott a bizalom a játékos és az edző között, így jelenleg lehetetlennek látja, hogy együtt dolgozzanak. Hozzátette, hogy nem rúgta ki Raicevicet a válogatottból, ám a csapat érdekeit helyezte előtérbe, a döntésért pedig maximálisan vállalja a felelősséget. Amikor arról faggatták, mit szólt ehhez a játékos, akkor csak annyit felelt, nem beszélték meg külön a dolgot, mert nem volt rá szükség.

Raicevic – aki nemrég azzal került a hírekbe, hogy beperelte a klubcsapatát, a Buducnostot – a közösségi oldalán reagált Popovic azon kijelentésére, hogy megromlott a kapcsolatuk.

Minden olyan volt, amilyennek szövetségi kapitány és játékos között lennie kell. Nem gondoltam azt sem, hogy a klubommal történtek és az ottani felfüggesztésem majd hatással lesznek a válogatottra, most viszont azt olvasom, hogy megromlott a kapcsolatunk

írta a válogatottal olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok és Eb-bronzérmes Raicevic, aki szerint Popovic több játékos közül válogathat, tapasztalt edző, bármikor megléphet egy ilyet, de ez a döntés egyben azt is jelenti, hogy számára a mostani világbajnoki álmok véget értek.

A 33 éves játékost azt ígérte, nem zárult le még számára a válogatott karrier, így pedig nem is akar nagyon belemenni a történetbe, azt szeretné, ha most mindenki a válogatottnak szurkolna.

Milena és Bojana nem számítanak, Montenegró az, ami fontos.

Magyarország és Montenegró Kamerunnal és Paraguayjal szerepel egy csoportban, a svédországi Helsingborgban rendezik majd a mérkőzéseket. A két rivális december 4-én meccsel majd egymással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik