Sport

„Felvettük a munkásruhát” – a vereség ellenére érzi az erőt a csapaton a női kéziválogatott játékosa

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

29-25-ös vereséget szenvedett a Németországban játszott felkészülési mérkőzésén a női kézilabda-válogatott. A magyar csapatból Vámos Petra négy góllal zárt, a Kossuth Rádiónak értékelt a találkozót követően, azt mondta, az ellenfél nagyon precíz volt és az eredmény miatt van benne hiányérzet.

Ha csak a saját játékunkat nézzük, nagyon sokat léptünk előre az előző mérkőzésekhez képest

– vélekedett Vámos, aki elsősorban a támadásban elkövetett technikai hibákban látta a problémát.

„Ha ott kicsit mi is precízebben tudtunk volna játszani, akkor még szorosabb lehetett volna ez a találkozó” – mondta, és megjegyezte, hogy a nemzeti csapattal töltött három nap munkája megmutatkozott a mérkőzésen, így bizakodó a későbbiekre nézve. Meglátása szerint a mentalitásban, hozzáállásban lépett előre az együttes.

Felvettük a munkásruhát és kőkeményen küzdöttünk annak ellenére, hogy mi volt az eredményjelzőn. Most sokkal nagyobb erőt érzek a csapatban

– szögezte le. Megemlítette a beálló körüli védekezést, amelyből több labdát is szereztek.

A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir a szövetség oldalán értékelte a meccset. A szakember hullámzónak látta a játékot, amin mindenképpen javítani kell a továbbiakban.

Sok volt az eladott labdánk, ezeket pedig a német válogatott könyörtelenül megbüntette és sok könnyű gólt dobott

– értékelt a szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján, aki kiemelte Böde-Bíró Blanka védéseit. Megjegyezte, hogy több lehetőség is volt a meccs szorosabbá tételére, de az újabb és újabb hibák miatt ez végül nem sikerült.

A magyar női válogatott a november végén rajtoló világbajnokságra készül. Magyarország Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Kapcsolódó
„Micsoda pénzkidobás” – énekelték Szoboszlaiék lecserélésekor a rivális szurkolói
A Luton Town szurkolói osztották meg a véleményüket a liverpooli játékosokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik