Sport

Végig szaladt az eredmény után, Németországban kapott ki a női kéziválogatott

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A november végén rajtoló világbajnokságra készülő magyar női-kézilabda-válogatott 29-25-re kikapott vasárnap Münchenben Németországtól.

Mindkét oldalon pontatlan támadásbefejezések jellemezték a találkozó elejét, 7 perc játék után 3-1-re vezettek a németek, akik kétgólos előnyüket annak köszönhették, hogy több ízben is gyors akciókra volt lehetőségük, míg a – hazai csapatokban kézilabdázókból álló – magyar válogatott a támadásait rendre felállt fal ellen vezette. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése ellenére a 17. perc végére négygólosra nőtt a német előny (10-5).

A 22. percben fejbedobták Böde-Bíró Blankát, a több fontos védést is bemutató hálóőrnek jegelnie kellett az arcát,

Golovin Vlagyimirnak pedig az okozhatott fejfájást, hogy az első játékrészt uraló német válogatott ötgólos fórral vonulhatott szünetre, írja tudósításában az MTI.

A második félidőt jól kezdte a vendégcsapat, két találatra feljött (14-12), ám villámgyorsan visszaállította az ötgólos különbséget a házigazda, sőt tovább is tudta növelni előnyét (19-13). Több mint negyedóra volt még hátra, amikor Pásztor Noémit piros lappal arcra ütésért a lelátóra küldték a játékvezetők, ennek ellenére ismét visszaküzdötte magát mínusz kettőre a magyar válogatott (21-19). A sok esetben pontatlan, kapkodó megoldások miatt két gólnál közelebb nem sikerült közelíteni, a hajrában viszont újfent nőtt a különbség és végül négy találattal bizonyultak jobbnak a hazaiak. A 35. egymás elleni mérkőzésen magyar szempontból két döntetlen és 19 győzelem mellett ez volt a 14. vereség.

Klujber Katrin nyolcszor talált be, német részről a Ferencvárosban kézilabdázó Emily Bölk hatszor volt eredményes.

A dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokság előtt még két felkészülési találkozó vár Golovin Vlagyimir együttesére, amely november 25-én és 26-án is Hollandiában lép pályára. A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a vb-csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál négyes három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Kapcsolódó
„Ha a magyar kézisek problémával találják szemben magukat, nem képesek közvetlenül megoldást találni”
Emily Bölk szerint nagy hiba, ha a magyarok hanyagolják a tanulást és nem próbálják ki magukat külföldön.

Felkészülési mérkőzés

Németország-Magyarország 29-25 (14-9)

a magyar gólszerzők: Klujber 8, Kuczora, Vámos 4-4, Juhász, Márton, Simon 2-2, Albek, Bordás, Hársfalvi 1-1

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 6/4

kiállítások: 8, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik