Sport

Két év után távozik az ETO vb-bronzérmes kézilabdázója

Nem újítja meg jövő nyáron lejáró szerződését a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, így a dán válogatott Line Haugsted két év után távozik, jelentette be a klub.

A két éve vb-bronzot nyert dán átlövő 2022 nyarán érkezett, de egy vállsérülés miatt sokáig várnia kellett a bemutatkozására. Eddig 40 tétmérkőzésen lépett pályára a magyar csapat színeiben és 55 gólt szerzett.

„Megbecsülöm a Győrben eltöltött időmet, de úgy érzem eljött az ideje, hogy nyártól egy új klubhoz lépjek. Izgatott vagyok a jövő és az új csapatom miatt. Azonban addig is arról álmodom, hogy fényes érmekkel, remélhetőleg aranyakkal zárjam ezt a szezont” – idézte Haugstedet a klub hivatalos honlapja.

A Győri ETO Kft ügyvezetője, Endrődi Péter annyit tett hozzá, a jövőre kialakított koncepcióba már nem fért bele az átlövő, ezért döntöttek úgy, hogy inkább mással kívánnak együttműködni.

Már az új klubjának kiléte sem titok: a játékos ahhoz a Team Esbjerghez távozik, ahol azt a Kristine Breistölt kell pótolnia, aki a szezon után éppen Győrbe igazol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik