Sport

Korábbi edzője szerint Cseh László karolhatná fel Milák Kristófot

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Selmeci Attila szerint Cseh László segíthetne Milák Kristófnak mentorként.

Az olimpiai aranyérmes, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok, 200 pillangón világcsúcstartó olimpiai bajnok nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon, majd a budapest világkupa-szereplést is lemondta az utolsó pillanatban. Eredetileg fizikális és mentális fáradtságra hivatkozott, de azóta edzésmunkáját kritizálta Virth Balázs, a szövetségi kapitány Sós Csaba és a szövetség elnöke, Wladár Sándor is.

A világklasszis úszó korábbi edzőjeként nyilatkozó Selmeci maga is tapasztalta már, hogy Milák edzésmunkája nem mindig tökéletes, az SzPressz Hírszolgálatnak nyilatkozva pedig megoldási javaslattal is élt.

Úgy gondolom, hogy a mostani helyzetben mentorként, de úgy is mondhatnám, sorstársként Cseh László karolhatná fel Kristófot, előtte biztos megnyílna, vele olyan gondolatait is megosztaná, amit másokkal nem. Minél korábban találkoznak egymással, annál több esély marad a megoldásra. Több nagy világversenyt jártak meg együtt, egészen biztos vagyok abban, hogy Laci türelemmel és a bölcsességével jó hatással lenne Kristófra

– mondta Selmeci.

Milák a 2024-es párizsi olimpiára mindenképp fel akar készülni, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem versenyzéssel hangol majd elsősorban a nyári kihívásokra.

Kapcsolódó
Hosszú Katinka felháborítónak és primitívnek tartja az úszóelnök kijelentését
Szerinte Milák semmivel sem tartozik, a sportvezetés pedig hálás lehet neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik