Sport

Hosszú Katinka felháborítónak és primitívnek tartja az úszóelnök kijelentését

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Váratlan kijelentésre kemény reakció – így foglalhatnánk össze a magyar úszósport legutóbbi két napjának legizgalmasabb kijelentéseit.

Előbb Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyilatkozott Milák Kristófról, miután az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok klasszis se a nyári, fukuokai világbajnokságon, de a múlt hétvégi, Duna Arénában hétvégén megrendezett világkupán nem állt rajthoz, és kérdéses, hogyan tud felkészülni a párizsi nyári játékokra.

„Itt vagyunk nyolc hónappal egy olimpia előtt, amikor már dolgozni kellene, de még mindig azt hallom, hogy keresi az utat, keresi a motivációt, nem látjuk edzésen és nem tudjuk, hol van. Ez mély szomorúsággal tölti el a szívünket. Higgyék el, nagyon sokan nagyon sokat akarnak tenni, bármit megteszünk érte! A magyar nemzet, a sportrajongók éhezik azt a sikert, amit Tokióban láthattak. Ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, mert olyan talentum van benne, ami nagyon kevés úszónak, sportolónak adatott meg, talán csak Egerszegi Krisztinának. Neki csak le kell úszni azt a napi 6-8 kilométert, azt a hat edzést el kell végezni és ő biztosan Párizsban feláll a dobogó tetejére” – mondta az M4 Sportnak.

Erre reagált Hosszú Katinka, aki saját Instagram-sztorijában keményen beleszállt Wladárba.

Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országnak…

– írta a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Instagram.com/stories/hosszukatinka
Kapcsolódó
Az úszóelnök szerint Milák tartozik Magyarországnak annyival, hogy elvégzi a munkát
Wladár Sándor még a Szoboszlaira tetovált Gerrard-mondást is felemlegette az olimpiai bajnok válságával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik