Sport

Esélyt se hagyott egykori edzője kézicsapatának a Veszprém

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
A Veszprém házigazdaként 28-21-re legyőzte Fazekas Gergő csapatát, a lengyel Orlen Wisla Plockot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Nagy Benedek hiányzott, míg a Xavi Sabaté edzette vendégeknél ott volt a pályán az egyaránt veszprémi múltú Fazekas Gergő, Mirko Alilovic és Mirsad Terzic, valamint a korábbi szegedi Dmitrij Zsitnyikov.

A hetedik percben a Veszprém már 5-2-re vezetett, ráadásul a Plock büntetőt hibázott. Gasper Marguc góljaival tovább növelte előnyét a házigazda, ezért Sabaté időt kért. A játék képe ezután sem változott, a hazaiak pontosabban támadtak és hatékonyabban védekeztek, de a huszadik perctől a szünetig már nem nőtt tovább az előnyük (14-9), írta tudósításában az MTI.

A Plock némi meglepetésre 4-1-es sorozattal kezdte a második félidőt, így felzárkózott mínusz kettőre. Tudatosan lassította a játékot, de minden hibáját lerohanással és gyors góllal büntette a Veszprém, amely egy 6-1-es sorozattal a 44. percre eldöntötte a meccset (21-14).

A vége 38-21 lett, Gasper Marguc hat, Mikita Vajlupov öt, Lukas Sandell négy góllal, Ignacio Biosca García tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Przemyslaw Krajewski hatszor talált be, Fazekas Gergőnek két lövése volt, de gólt nem szerzett.

Momir Ilic veszprémi vezetőedző a lefújás utáni sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, nem egyszerű hét góllal legyőzni a Plockot, hiszen eddig minden mérkőzése szoros végjátékot hozott.

Csapatom védekezése fantasztikus volt az egész meccsen, kifejezetten az első félidőben. A másodikban voltak olyan időszakok, amikor kevésbé ment a támadás, de egy időkérés során ezt is át tudtuk beszélni, és a védekezés, illetve a kapusteljesítmény továbbra is remek volt

– összegzett.

Fazekas Gergő úgy fogalmazott, egyrészt szomorú, mert a győzelem reményében érkeztek, másrészt boldog, hiszen hatalmas álma vált valóra azzal, hogy a Veszprém Arénában léphetett pályára, ez nagyon jó érzéssel töltötte el.

„A Veszprém ma jobb csapat volt védekezésben és támadásban is, Nacho Biosca pedig fantasztikusan védett” – vélekedett a magyar válogatott irányító.

Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló

Telekom Veszprém – Orlen Wisla Plock (lengyel) 28-21 (14-9)

Kapcsolódó
Óriási BL-bravúrt ért el a Szeged kézicsapata
A magyar csapat története során először szerzett pontot Kielcében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik