Sport

A Fradi női kéziseinél, ha lehet pozitívumot találni, azt megleltük

„Újabb kínos BL-eredmény, még mindig tart az FTC kézilabdaátka”. Ezzel címmel számoltunk be a Fradi első Bajnokok Ligája pontszerzéséről, miután a csapat szombaton három vereség után ezúttal hatgólos előnyt leadva ikszelt (24-24) hazai pályán a román Rapid Bucurestivel.

A tudósítást azzal zártuk, az FTC-Rail Cargo Hungaria megszerezte ugyan első pontját, de továbbra is nyeretlen, és ez négy forduló után sem ígér sok jót. Szó, mi szó, az új edzővel, Martin Albertsennel nem igazán jönnek az eredmények eddig Európában.

Azonban a sportban érdemes mindig előre tekinteni, és belekapaszkodni azokba az apró momentumokba, amelyek pozitív jövőképet jósolnak.

Például ezt az alábbit, amit még az EHF is kiemelt twitter oldalán. Az amúgy remekül védő Böde-Bíró Blankát a 35. percben pályára lépő, élete első BL-meccsén szereplő, mindössze 17 éves Mészáros Virág váltotta a kapuban, és első megmozdulásaként kivédte a Bukarest magyar válogatott légiósa, Korsós Dorina hétméteresét.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

B-CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–CS RAPID BUCURESTI (román) 24–24 (14–10)
Helyszín: Érd, 2500 néző
Játékvezető: Metalari, Nikolovszki (északmacedónok)
FTC: BÖDE-BÍRÓ – Malestein 4, Klujber 5, LEKICS 6 (2), Kisfaludy 1, BÖLK 5, Márton G. 1. Csere: Mészáros V. (kapus), Tomori, Cvijics 1, Hársfalvi 1, Simon P., Kovács Anett. Edző: Martin Albertsen
BUKAREST: Ciuca – M. López 3, Janjusevics 3 (1), KASSOMA 4, L. González 1, A. Fernández 3, KORSÓS 6 (3). Csere: KAPITANOVIC (kapus), Grozav 2, A. Hernández, Badea 2, Mogensen, L. Kanor, Ostase. Edző: David Ginesta
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4

 

A csoport további eredményei:
Vipers Kristiansand (norvég)–Team Esbjerg (dán) 37–38 (15–20)
Metz (francia)–Zaglebie Lubin 42–26 (22–10)

Kapcsolódó
Kubatovék gyengesége lenne, ha a BL-zakók ellenére letérnének az új útról
Martin Albertsen az EHF honlapjának adott interjújában soha vissza nem térő alkalomként aposztrofálta a Ferencvárostól kapott ajánlatot, ezzel indokolva, hogy otthagyta a svájci női kézilabda történetének legnagyobb projektjét. „A belső ösztönöm azt súgta: csináld, Martin!” – tette még hozzá. Vajon nem csalódott már most a megérzéseiben?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik