Sport

Újabb kínos BL-eredmény, még mindig tart az FTC kézilabdaátka

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI
Az FTC-Rail Cargo Hungaria negyedik mérkőzésén sem tudta megszereznie első győzelmét a női kézilabda Bajnokok Ligájában: a csapat három vereség után ezúttal hatgólos előnyt leadva ikszelt a román Rapid Bucurestivel.

Nagyszerűen kezdett a Fradi, négy perc alatt 3-0-s előnyre tett szert, és ugyan a Rapid összeszedte magát, és sikerült egyenlítenie, 4-4 után ismét a magyar csapat dominált. Malestein vezetésével már öt góllal is vezetett, és 14-10-es előnnyel mehetett szünetre.

Szünet után még komolyabbá vált a ferencvárosi fölény, Klujber és Bölk vezérletével többször is vezetett hat góllal. A 43. percben még 20-14 volt az előny, ott azonban megtorpant a csapat, és tizenegy perc alatt lenullázta magát, a Rapid 22-22-nél egyenlített.

Őrült hajrá vette kezdetét, Bölk, majd Lekic góljaival ismét a Fradi vezetett, az 58. percben, 24-24-nél pedig a románok edzője kikérte utolsó idejét is. Egy hosszú támadás végén Bíró védett, maradt másfél perc, ám Klujber kidobta a labdát az oldalvonalon.

Az utolsó percet így a Rapid kezdhette támadással, de Böde ismét védett. Az ellenakciót azonban nem sikerült lövéssel zárni, az eredmény maradt a 24-24.

Az FTC megszerezte első pontját, de továbbra is nyeretlen, és ez négy forduló után továbbra sem sok jót ígér.

Kapcsolódó
Kubatovék gyengesége lenne, ha a BL-zakók ellenére letérnének az új útról
Martin Albertsen az EHF honlapjának adott interjújában soha vissza nem térő alkalomként aposztrofálta a Ferencvárostól kapott ajánlatot, ezzel indokolva, hogy otthagyta a svájci női kézilabda történetének legnagyobb projektjét. „A belső ösztönöm azt súgta: csináld, Martin!” – tette még hozzá. Vajon nem csalódott már most a megérzéseiben?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik