Sport

Kézi-BL: botrányosan kezdett, majdnem bravúrt ért el a Debrecen

A Debrecen 33-30-ra kikapott a dán Odense HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Kicsit az öltözőben maradt a Debrecen, ugyanis egy szörnyű rajttal gyorsan 6-0-s hátrányba került és több mint hét percet kellett várni az első góljára. Szilágyi Zoltán vezetőedző kilenc perc elteltével kért először időt, és ezt követően csapatának sikerült megfékeznie az ellenfelet, sőt folyamatosan csökkentve a hátrányt fel is zárkózott 13-11-re.

A 17-14-es félidő után lehetet bizakodni egy jobb eredményben, de az Odense volt annyira rutinos, hogy tartotta az eredményt. A Loki ugyan visszakapaszkodott 26-24-re (ekkor a háromszoros BL-győztes vezetőedző, Ole Gustav Gjekstad időt kért), majd az 51. percre 28-27-re, de ekkor az üres kapus támadójáték nem vált be, ezt kihasználva az Odense egy 3-0-s sorozattal eldöntötte a meccset.

Maren Aardahl hét, Elma Halicevic és Dione Housheer hat-hat góllal, Althea Reinhardt tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Kácsor Gréta 12 lövésből tíz gólt szerzett, Töpfner Alexandra hatszor talált be. A két debreceni kapusnak összesen hat védése volt.

A kezdés, mindkét félidő eleje szörnyű volt, de utána megtaláltuk a ritmusunkat, játszottuk a játékunkat, és felszabadultan, egyre bátrabban kézilabdáztunk. A védekezésünk egy kicsit jobb lett, támadásban a befejezéseink jobban működtek

– nyilatkozta Szilágyi Zoltán a lefújás után a Kossuth Rádiónak.

A vezetőedző úgy fogalmazott, az első félidő második része már rendben volt, hiszen visszajöttek a mérkőzésbe, és a találkozó végjátékát is aránylag szorossá tudták tenni. Hozzátette, örömteli, hogy ilyen jó meccset játszottak az Odense otthonában. Nincs hiányérzete, inkább örül annak, hogy nagyot léptek előre csapatszinten, és jó arcukat mutatták a BL egyik legjobb csapata ellen.

Az egy győzelemmel és három vereséggel álló DVSC a következő fordulóban, október 21-én Háfra Noémi együttesét a montenegrói Buducnost Podgoricát fogadja

Kézilabda, női BL, A csoport, 4. forduló

Odense HB (dán) – DVSC Schaeffler 33-30 (17-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik