Sport

Káprázatos szegedi bravúr a kézilabda BL-ben

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Szeged kézilabdacsapata legyőzte otthon 34-27-re az eddig hibátlan Aalborgot. Kárpáti Krisztián csapat az első győzelmét aratta a mostani csoportkörben.

4-4-ig úgy nézett ki a forgatókönyv, hogy a dánok előnybe kerültek, a hazaiak kiegyenlítettek. Sostaric hetedik perces találata után azonban már a vendégek szaladtak a Szeged után, a magyarok azonban kíméletlenül játszottak támadásban, így a szünetre négygólos előnybe kerültek (20-16).

Amikor a második félidő elején az Aalborg feljött 22-21-re, Kárpáti időt kért, utána produkált egy 3-0-s rohanást a házigazda, amely aztán olyannyira lendületbe jött, hogy az 53. percben már 30-23-ra vezetett. Az Aalborg innentől kezdve már azért hajthatott, nehogy közte tíz legyen a végére, a kilencgólos Sostaric vezetésével végül 34-27-re nyert a Szeged.

A szegediek az első félidőben 91, az egész meccs során 75 százalékos hatékonysággal tüzeltek, valamint a hazai kapusok 14-szer (Imsgard 13-szor, Mikler egyszer), azaz kétszer annyiszor védtek, mint az Aalborg hálóőrei.

Kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló

OTP Bank-Pick Szeged – Aalborg HB (dán) 34-27 (20-16)
lövések/gólok: 45/34, illetve 46/27
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 4 perc

Kapcsolódó
Összeesett és elsírta magát a magyar birkózó, amikor közölték vele, neki kellett volna nyernie
Losonczi Dávid még mindig csalódott, de úgy gondolja, idővel majd örülni tud világbajnoki ezüstérmének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik