Sport

Petar Nenadic őrült fizetéssel talált új kézicsapatot

Szezononként 600 ezer euróért, azaz több mint 230 millió forintért a szaúdi al-Khaleej csapatánál folytatja pályafutását Petar Nenadic, a Szeged és a Veszprém egykori kézilabdázója.

A szerb válogatott irányító-átlövő pályafutása során olyan sztárcsapatokban fordult meg, mint a spanyol Barcelona vagy a német Füchse Berlin, 2008-10 között a Pick-Szeged, 2018-23 között pedig a Telekom Veszprém játékosa volt.

A bakonyi klubtól februárban fegyelmi okok miatt távozott, szezon végéig a Paris Saint-Germainhez szerződött, de az elmúlt hónapokban kérdéses volt, hogy folytatja-e egyáltalán a pályafutását.

Nyár elején a hírek a román Dinamo Bucurestiről szóltak, de csak most dőlt el, hogy nem marad Európában, és elfogadta a szaúdi al-Khaleej ajánlatát.

Az 1978-ban alapított klub az egyik legnépszerűbb Szaúd-Arábiában, az előző idényben bajnok volt, most pedig arra készül, hogy meglepje riválisait a november 7-12-e közötti, hazai rendezésű klubvilágbajnokságon (Super Globe).

Ami az együttműködés pénzügyi részleteit illeti, szerb források szerint Nenadic 2025-ig szóló szerződést írt alá, és évi 600 ezer eurót fog keresni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik