Sport

Veszprémből és Szegedről erősítene a román kézilabdacsapat

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

Ha hinni lehet a román és a macedón sportsajtónak, akkor valóban komoly kézilabdacsapat épül a Dinamo Bucurestinél. A spanyol Xavier Pascual által irányított együttes a közelmúltban bejelentette már a szegedi Rosta Miklós szerződtetését, állítólag 2024 nyarától ott folytatja a veszprémiek szerb kapusa, Vladimir Cupara is.

A Gazeta Sporturilor és a 24Rakomet úgy tudja, hogy Cupara esetében lehet, már a nyáron eljön a távozás ideje – ebben az esetben a románoknak átigazolási díjet kell fizetniük a klasszis játékosért –, de ami még nagyobb fogás lehet, hogy Petar Nenadic és Bogdan Radivojevic is Bukarestbe költözik.

Radivojevic a múlt héten jelentette be, hogy távozik Szegedről, azaz szabadon igazolható, míg a Gazeta Sporturilor szerint a Dinamo szóban már megegyezett a Veszprémből kirúgott, jelenleg a PSG-ben játszó Nenadiccsal. Ezen ügyletnek egyetlen akadálya a meglehetősen magas ár lenne.

A 24rakomet szerint ugyancsak Bukarestbe tart a Barcelona 20 évers szerb jobbátlövője, Aleksandar Cenic is.

Amennyiben mind a négy átigazolás megvalósul, akkor Pasqual csapatában megnövekszik a szerb kontingens, hiszen a 27 éves irányító, Lazar Kukic már tavaly nyár óra a Dinamo játékosa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik