Sport

Ilyen mélységben még sohasem járt a Fradi női kézicsapata

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI
Nagy kérdés, meddig marad az FTC-RailCargo Hungária edzője Martin Albertsen, mert irányításával a magyar női kézilabdacsapat sohasem látott mélységbe került. Olyan ugyanis még nem fordult elő, hogy a zöld-fehérek három vereséggel nyissák a Bajnokok Ligáját – egészen mostanáig. A Ferencváros ezúttal Ljubljanában kapott ki 32-26-ra.

5-5-ig kiegyenlített küzdelem zajlott, ezt követően azonban 3-0-s sorozatot produkált a házigazda, időkérésre késztetve a zöld-fehérek dán trénerét. A játékmegszakítás ellenére 13-8-ra növelte előnyét a Ljubljana, amely a szünetben is öt góllal vezetett.

A fordulást követően bő hét perc telt el, amikor az addigi legnagyobb különbség (19-13) újabb ferencvárosi időkérést eredményezett, ez azonban nem változtatta meg a játék képét, 29-19-nél elérte a tíz gólt a differencia. A Ferencvárosnak csupán az eredmény kozmetikázására futotta az erejéből a hajrában (32-26).

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Zácsik Szandra a második félidő elején súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, ölben kellett levinni a pályáról.

Hazai részről Darja Dmitrijeva kilenc, Tamara Mavsar hét gólt szerzett, a ferencvárosi Klujber Katrin ugyancsak hétszer volt eredményes.

Miután a csapat a Metztől 13, a Viperstől pedig 11 góllal kapott ki, a mostani hatgólos vereség egész barátinak mondható –

ettől viszont még nem látszik, hogy ilyen gyenge játékkal hogyan lehet kilábalni a válságból és továbbjutni a csoportból.

Kézilabda, női BL, B csoport, 3. forduló

Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-26 (15-10)

Kapcsolódó
Nehezen nyert, de fontos meccset húzott be Bukarestben az ETO
Négy góllal győztek a győri kézisek a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik