Sport

Losonczi olimpiai kvótát szerzett, Fritsch ezüstérmes a birkózóvébén

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert ezüstérmet nyert, míg a 87 kilósok között Losonczi Dávid az elődöntőben parádézott, technikai tussal verte bolgár ellenfelét, így bejutott a döntőbe és olimpiai kvótát szerzett szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Az olimpia műsorán nem szereplő 72 kg-os 2022-es magyar Európa-bajnoka, Fritsch Róbert pénteken előbb az üzbég Zsamol Zsumbajevet, majd a címvédő szerb Ali Feizollah Arsalant verte, az elődöntőben pedig a japán Harada Singót is felülmúlta. A fináléban a francia Ibrahim Ghanemmel csapott össze, akitől viszont 3-0-ra kikapott.

Fritsch a magyar küldöttség második érmét nyerte a vb-n azután, hogy Muszukajev Iszmail kedden aranyérmes lett a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában.

Ami Losonczi Dávidot illeti, az ESMTK 23 éves sportolója délelőtt előbb a kirgiz Azat Szaldinovot, majd az azeri Islam Abbasovot győzte le technikai tussal, a nyolc között pedig a fehérorosz Kiril Maszkevicset 6-1-re verte.

A kora esti elődöntőben a bolgár Szemen Novikovval került szembe, aki gyakorlatilag korábbi riválisainál is kevesebb ellenállásra volt képes, a magyar sportoló végül 10-0-s diadallal jutott a vasárnap esti fináléba.

Elmondhatatlanul boldog vagyok, az álmom vált valóra

– mondta boldogan a vegyeszónában Losonczi.

„Semmi nem tudott kizökkenteni, ilyen napom volt. Pedig szinte az összes challenge-et elveszítettem. Nagyon jól ment ma, testben és fejben is rendben voltam. Itt már egy percnél éreztem, hogy elfáradt és tönkre fogom verni.”

A fiatal kötöttfogású a vasárnapi fináléban a török Ali Cengizzel mérkőzik majd, akiről Losonczi megjegyezte, hogy az áprilisi Európa-bajnokság döntőjében Takács István legyőzte és ő is le fogja.

A szombati nap másik két magyar indulója közül a 67 kilós Váncza István a vigaszágon folytathatja a küzdelmet vasárnap, mert az őt nyolcaddöntőben legyőző azeri Hasrat Jafarov bejutott a fináléba.

Kapcsolódó
Bravúros tus után meggyőző teljesítménnyel nyert, így világbajnoki címért birkózhat a magyar Eb-győztes
Fritsch Róbert káprázatos teljesítménnyel verekedte be magát a fináléba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik