Sport

Bravúros tus után meggyőző teljesítménnyel nyert, így világbajnoki címért birkózhat a magyar Eb-győztes

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert magabiztos győzelemmel bejutott a szombati döntőbe a birkózó-világbajnokságon.

A 2022-es magyar Európa-bajnokaszinte hihetetlen győzelemmel került be az elődöntőbe, ugyanis a címvédő szerb Ali Feizollah Arsalant ötpontos hátrányból tussal verte, úgy, hogy riválisa a meccs végére gyakorlatilag a végelgyengülés határára került.

A fináléért a japán Harada Singóval kellett megküzdenie, aki ellen Fritsch irányított, de akciót nem csinált. Másfél perc után a passzív Haradát intették (1-0), lentről pedig Fritsch fejlefogással próbálkozott, ám billentési kísérlete nem sikerült, a japán pedig kontrázott és mögément (1-1). A folytatásra így Harada volt minimális előnyben, melyet a második menet elejéig tudott tartani, viszont a szünet után Fritsch fölénye állásból a korábbiaknál is szembetűnőbb lett, amit egy gyönyörű kivitellel (2-1) tett még egyértelműbbé.

A japán olyannyira alárendelt szerepben volt állásból, hogy nem kapta vissza az intést, hanem ismét őt figyelmeztették (3-1) és ezután higgadtan befejezte a mérkőzést Fritsch. A döntőben a francia Ibrahim Ghanem lesz az ellenfél.

Ezen a mérkőzésen se kezdtem jól, de örülök neki, hogy irányítottam és bejutottam a döntőbe. A franciával eddig kétszer birkóztam, mindkétszer kínkeserves mérkőzést, de mindkétszer legyőztem

– idézte az MTI a döntős birkózót.

Módos Péter szövetségi kapitány is elégedetten értékelt, mert úgy látta, Fritsch Róbert megérdemelten jutott döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik