Sport

Nagyot harcolt, de ismét kikapott a Szeged a kézi BL-ben

A Szeged 35-32-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A németek a tőlük megszokott nagy iramban kezdték a meccset és szinte mindig gyorsan kihasználták ellenfelük támadási hibáit, elhúzni azonban nem tudtak, mert a Szeged hamarosan alkalmazkodott a Kiel stílusához és egyenlített. Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után csapata a meccs során először és utoljára átvette a vezetést (12-13), és bár a házigazdák a folytatásban sem kézilabdáztak hibátlanul, a szünetben egy találattal ők álltak jobban (16-15).

A Kiel a 38. percben vezetett először hárommal, mert a szegediek elrontottak több akciót. A folytatásban is magabiztosabb, hatékonyabb volt a Kiel, egy 7-2-es sorozat végén hat és fél perccel a vége előtt eldöntötte a találkozót, amelyen csak egyszer volt hátrányban, írta tudósításában az MTI.

A vendégek közül Mario Sostaric nyolc, Bánhidi Bence hét gólt lőtt, Mikler Rolandnak 12 védése volt. A németeknél Niclas Ekberg hétszer, Harald Reinkind hatszor talált be, Samir Bellahcene hat, Tomas Mrkva öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

Máthé Dominik francia csapata, a Paris Saint-Germain házigazdaként 35-31-re nyert a horvát PPD Zagreb ellen. A magyar válogatott jobbátlövő mindkét kísérletét gólra váltotta.

Kézilabda, férfi BL, A csoport, 2. forduló

THW Kiel (német) – OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (16-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik