Sport

Súlyos térdsérülés és veszprémi kézisiker a BL-ben

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
A Veszprém házigazdaként 33-31-re legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Momir Ilic veszprémi vezetőedzőnek már a kilencedik percben időt kellett kérnie, mert bár csapata az első körben bravúros győzelmet aratott a címvédő német Magdeburg otthonában, a Montpellier remekül felkészült annak a meccsnek a felvétele segítségével, és jobban kezdett (4-7).

Az időkérést követően gyorsan egyenlítettek a hazaiak, majd a 19. percben – a meccs során először – vezettek. Erre azonban egy 5-0-s sorozattal válaszolt a jobban védekező, kétszeres BL-győztes Montpellier, amely 15-13-as előnyben volt a hullámzó első félidő végén.

A második felvonást is rendkívül összeszedetten, motiváltan kezdték a franciák, de Valentin Porte négyperces kizárása megzavarta őket. A veszprémiek feljöttek, Ignacio Biosca García védéseivel, illetve Mikita Vajlupov góljaival 22-22-nél egyenlítettek, majd átvették a vezetést.

A hajrában a vendégek mindent megpróbáltak, de egy labdáért folytatott harcban Ligetvári Patrik olyan szerencsétlenül esett rá Stas Skubéra, hogy a szlovén irányítót ölben kellett levinni a pályáról,

minden bizonnyal nem úszta meg súlyos térdsérülés nélkül az esetet.

A hajrá már egyértelműen a Veszprémé volt, amely végül 33-31-re nyert, Jehia el-Dera hét, Vajlupov hat találattal, Biosca García négy, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sebastian Karlsson hatszor talált be, és öten zártak négy góllal. Charles Bolzinger négyszer, Remi Desbonnet hétszer védett.

Kézilabda, B csoport, 2. forduló

Telekom Veszprém – Montpellier HB (francia) 33-31 (13-15)

Kapcsolódó
Nagyot harcolt, de ismét kikapott a Szeged a kézi BL-ben
Egy hete a PSG, most a Kiel ellen is jól játszott a magyar csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik