Sport

Egykori teniszező vallomása: 12 éves koromban az edzőm naponta háromszor erőszakolt meg

13 és 18 éves kora között meg volt győződve arról, hogy AIDS-es, mondta megdöbbentő vallomásában Angelique Cauchy, egykori francia teniszező, aki bírósági vallomásában azt mondta, egykori edzője, a 2021-ben 18 év börtönre ítélt Andrew Geddes éveken át napi rendszerességgel megerőszakolta.

Az egykori teniszező részletes vallomást tett a – négy, 12 és 17 év közötti lány megerőszakolásáért és szexuális zaklatásáért – 2021-ben 18 év börtönre ítélt edzője által elszenvedett többszöri nemi erőszakról.

A 36 éves Angélique Cauchy 1999-ben, 12 évesen kezdte meg a közös munkát egy sarcelles-i klubban Andrew Geddesszel, aki pillanatok alatt a befolyása alá hajtotta.

„Mondtam neki, hogy nem akarom, de azt felelte, ez gyakran megesik edző és tanítványa között. Volt egy kis füzetem, amelyben PSG-játékosok autogramjait gyűjtöttem. A lapok közé azt írtam: «Nem bírom!» Annyiszor gondolkodtam azon, hogy megölöm magam.”

Azt mondta, volt, hogy naponta háromszor, két év alatt pedig közel 400-szor is megerőszakolta az edző.

13 lépésre voltam a terrortól, azaz a szobájától

– mondta, hozzátéve, Geddes odáig ment, hogy azt mondta neki, hogy AIDS-fertőzött.

„13 és 18 éves korom között abban a hitben éltem, hogy én is AIDS-es vagyok” – vallotta, hozzátéve, csak akkor nyugodott meg, amikor egy szűrés azt igazolta, sohasem volt fertőzött.

Cauchy azt állította, hogy a teniszklub elnöke tudott arról, hogy Geddes milyen undorító dolgokat művel, de nem tett semmit. Amikor mások hozzá fordultak, azzal védekezett: az edző címeket hoz a klubnak.

Angélique Cauchy vallomására egy tavaly júliusban megnyitott parlamenti vizsgálóbizottság keretében került sor, amelynek célja, hogy beazonosítsa és valahogy jóvá tegye a sportszövetségek és a sportvilág irányító testületeinek működési kudarcait.

A vizsgálóbizottság eredményét a tervek szerint 2023. december közepén hozzák nyilvánosságra.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik