Sport

Ütőjét törve dühöngött, pontbüntetéssel bukta el a meccset az amerikai teniszező

Sanjin Strukic/Pixsell/MB Media / Getty Images
Sanjin Strukic/Pixsell/MB Media / Getty Images

Furcsa körülmények között ért véget Frances Tiafoe és Tallon Griekspoor mérkőzése a Davis Kupában. Az első szettet a holland, a másodikat az amerikai nyerte meg, míg a harmadik felvonásban rövidítés következett.

Abban Griekspoor 5-2-es előnyben volt, amikor a szervájánál outot mondott a vonalbíró, Tiafoe pedig a hálóba ütötte a labdát. Griekspoor vitatta az ítéletet, a visszanézés alapján pedig kiderült, hogy igaza volt, a labda a vonalon pattant. A székbíró ezután azt a döntést hozta meg, hogy a pont a hollandé, aki így meccslabdákhoz jutott, ezt viszont nem értette Tiafoe, aki szerint újra kellett volna játszani a labdamenetet.

Ezután hevesen vitatkozott a székbíróval, majd a mérkőzés supervisorával is, és miután továbbra sem neki adtak igazat, dühében összetörte az ütőjét. Amiért kapott egy figyelmeztetést, de mivel ez már a második volt számára a meccsen, így pontbüntetéssel sújtották, azaz Griekspooré lett a győzelem, Hollandia pedig a párosmérkőzés eredménytől függetlenül megnyerte a párharcot.

A Davis Kupa jelenlegi szakaszában négy négyes csoportban szerepelnek a csapatok, az első kettő jut majd tovább a novemberi, málagai egyenes kieséses szakaszra. Az amerikaiak a Splitben megrendezett D csoportban vannak, egyelőre egy-egy győzelemmel és vereséggel állnak, a finnek ellen zárják a csoportkört. Az élen Hollandia áll két győzelemmel.

Kapcsolódó
Egykori teniszező vallomása: 12 éves koromban az edzőm naponta háromszor erőszakolt meg
Angelique Cauchy évekig abban a hitben élt, hogy AIDS-fertőzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik