Sport

Dr. Simicskó István feladta, lemondott a MÖSZ elnöki posztjáról

pentathlon.hu
pentathlon.hu

A Magyar Öttusa Szövetség honlapja különösebb kommentár nélkül, de jól eldugva, egy: „Dr. Simicskó István levele a MÖSZ elnökségéhez” című friss cikkből továbbmutató linken tette közzé az elnöki tisztet betöltő politikus lemondó levelét.

Dr. Simicskót három éve választották meg előbb alelnöknek, majd másfél éve a MÖSZ elnökének, és darázsfészekbe nyúlt, mert a sportsikerek mellett elég viharos időszakot élt át. Nagyjából pont egy éve írtuk elemző cikkünkben, hogy „Simicskó István tótágast állhat, akkor sem történik az, amit szeretne.”

Az elnök levelében azonban indokként nem a versenyzők és a szövetségi kapitány(ok) között feszülő, jelenleg is lappangó mindennapos vitákra, vagy a megfogalmazott etikai, erkölcsi és szakmai vádakra hivatkozik amikor azt írja, „Sportágunk talán legnehezebb periodusát éli.”

A kormánypárti KDNP frakcióvezetője udvarias bevezető hat mondata után tért a lényegre és tájékoztatott a lemondásának okáról.

Sportolóink felkészítése, támogatása „egész embert” kíván, ugyanakkor saját személyes feladataim megnövekedése, az előttünk álló EP- és önkormányzati kampányban való részvétel, valamint egyetemi oktatói tevékenységemből kifolyólag, sajnos 2023. október 15-től az öttusa szövetség megtisztelő elnöki feladatait nem fogom tudni ellátni.

Úgy tűnik, Dr. Simicskónak – aki kevesebb mint egy évvel a párizsi olimpia előtt mondott le – a rengeteg személyes és politikai feladata mellett

az öttusa nem, de az Ebtenyésztők Országos Szövetségének elnökségi tagsága még belefér az idejébe.

A kutyabarát politikus levele végén sok sikert kívánt, és biztosította az öttusázókat, hogy a jövőben is figyelemmel kíséri majd a sportágat.

Az elmúlt időszakban számos kormánypárti politikus-, vagy annak holdudvarába tartozó sportvezető mondott le. Például

Ajánlott videó

Olvasói sztorik