Sport

Ilyés Ferenc lett a Magyar Kézilabda Szövetség új elnöke

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Ilyés Ferenc korábbi 229-szeres válogatott játékost választotta elnökké a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) küldöttgyűlése pénteken.

A tisztújításon a 150 küldöttből 140 volt jelen, közülük 139 szavazott az egyetlen jelöltként induló Ilyésre, egy pedig tartózkodott. Az elnök megbízatása öt évre szól.

A 41 éves, 213-szoros válogatott átlövő egyedül indult a posztért, ahol Kocsis Mátét váltja.

Ilyés 1981. december 20-án, Székelyudvarhelyen született, onnan szerződtette a Szeged, majd 2007-ben Veszprémbe igazolt. Később megfordult a német TBV Lemgo és a lengyel Wisla Plock csapatában, a pályafutását végül tatabányán fejezte be,

A válogatottban 229 alkalommal játszott, tagja volt a 2004-ben és 2012-ben olimpiai 4., valamint a 2009-ben világbajnoki ötödik együttesnek.

Visszavonulása óta a MOL Tatabánya KC klubmenedzsereként és az MKSZ határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozott, illetve az Együtt növünk fel!-alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedett.

Kovács Tamás Ilyés Ferenc és Pálinger Katalin a szövetség tisztújító küldöttgyűlésén

Az MKSZ három alelnöki posztjából kettő az alapszabály módosításával megszűnt, a tisztséget a továbbiakban csak Pálinger Katalin tölti be. Az új elnökségnek Csermely Péter, Görbicz Anita, Hajdu János, Kirsner Erika, Kökény Beatrix, Nagy László, Oláh Sándor, Schuch Timuzsin és Tállay András a tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik