Sport

Újra kirúgták a magyar női kéziválogatott egykori edzőjét

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Nincs szerencséje az utóbbi időben Kim Rasmussennek, aki azt követően, hogy a lengyel női válogatottal kétszer is világbajnoki elődöntőt játszhatott, majd 2016-ban Bajnokok Ligáját nyert a CSM Bucurestivel, az utóbbi időben csak menesztéseivel került be a hírekbe.

A dán szakember egy sikertelen magyarországi próbálkozás után dolgozott a montenegrói és a dél-koreai válogatottnál is, de előbbi azt követően vált meg tőle, hogy a csapattal kiharcolta a tokiói olimpián való részvételt, utóbbi pedig egy nyolchónapos, százszázalékos mérleget követően jelezte, nem hosszabbít vele.

Klubszinten sem volt sok sikere, a lengyel MKS Lublin után tavaly a román Gloria Bistrita menesztette idő előtt. Ehhez most már hozzácsaphatjuk a Rapid Bucurestit is, amely csütörtökön jelezte, nem tart igényt a szolgálataira.

Rasmussen március 9-én a spanyol Carlos Viver helyére került a csapathoz, azaz munkája mindössze hat hónapig kötötte a klubhoz, amellyel a bajnoki cím megszerzése volt a célja.

Ugyanakkor nagyon gyengén kezdte a 2023-24-es idényt. Előbb sima, 31-22-es vereséget szenvedett a CSM-től a Szuperkupában, majd a bajnokság első három fordulójában csupán a Nagybányát tudta legyőzni, a Brassó és a CSM megverte. De elbukott a BL-csoportkör első, esbjergi mérkőzésén is.

A válogatott szélső Korsós Dorinát is foglalkoztató csapatot a továbbiakban David Ginesta Montes vezeti.

Kapcsolódó
Közel állt a Paris Saint-Germain elleni BL-meglepetéshez a Szeged kézicsapata
A magyarok végül két góllal kikaptak a Bajnokok Ligája nyitányán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik