Sport

Közel állt a Paris Saint-Germain elleni BL-meglepetéshez a Szeged kézicsapata

A Szeged házigazdaként 31-29-re kikapott Máthé Dominik francia csapatától, a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A Szegedről idén nyáron távozott Kent Robin Tönnesen három góllal kezdett előző csapata ellen, ennek ellenére egy ideig jól tartották magukat a házigazdák. Amikor három találattal ellépett a PSG, Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért. A franciák remekül védekeztek, pontosabban, és ami a legfeltűnőbb volt, kevesebb hibával kézilabdáztak, és bár nem adtak ki magukból mindent, magabiztosan vezettek a szünetben 16-13-ra.

Raúl González, a párizsiak szakvezetője a második félidőben már két és fél perc után időt kért, pedig akkor még nem is sejthette, hogy a Szeged – ellenfele nyitott védekezését kihasználva – egy 4-1-es sorozattal csakhamar felzárkózik mínusz egyre.

Máthé Dominik góljaival ismét ellépett a PSG, amely hárommal jobban állt, amikor másfél percre kettős emberelőnybe került, és ebben a rövid időszakban el is döntötte a meccset. A hátralévő időben a Szeged nagy bravúrral – Dean Bombac találataival és gólpasszaival – felzárkózott 29-28-ra, ám David Balaguer gólja fél perccel a vége előtt pontot tett a meccs végére, írta tudósításában az MTI.

A hazaiaknál Mario Sostaric kilenc, Dean Bombac hat, Miguel Martins négy találattal, Mikler Roland öt, Emil Kheri Imsgard három védéssel zárt. A franciáknál Kamil Syprzak és Kent Robin Tönnesen hatszor, Máthé Dominik négyszer talált be, Jannick Greennek kilenc védése volt.

„A világ egyik legjobb csapatával játszottuk, ehhez képest túlságosan sok hibát követtünk el védekezésben és támadásban is. Nagyon jól küzdöttünk, megdicsértem a csapatot, mert ötgólos hátrányban sem estünk szét.

Visszajöttünk, de mindez a végén felemésztette az energiánkat, és megérdemelten nyert a vendégcsapat

– mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Kárpáti Krisztián.

A szegediek egy hét múlva a német bajnok THW Kiel vendégei lesznek a BL csoportkörében.

Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló

OTP Bank-Pick Szeged – Paris Saint-Germain (francia) 29-31 (13-16)

Kapcsolódó
Újra kirúgták a magyar női kéziválogatott egykori edzőjét
Kim Rasmussen gyengén kezdte a szezont a Korsós Dorinával felálló Rapid Bucurestinél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik