Sport

Esélyt sem adott a BL-címvédőnek a Veszprém kézicsapata

A Veszprém 33-28-ra nyert a címvédő német SC Magdeburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Remekül játszott a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém az egész első félidőben, a Magdeburg csak 3-2-nél és 4-3-nál tudott vezetni, és bár Michael Damgaard, illetve Tim Hornke góljaival a folytatásban is jól tartotta magát, a 22. percben már három találattal jobban állt a vendégcsapat, amely elsősorban támadásban remekelt. Nagy volt az iram, folyamatos játék jellemezte az első félidőt, ami 21-18-as veszprémi vezetésnél ért véget.

A németek a második felvonás elején mínusz négyről felzárkóztak 22-21-re, ekkor azonban ismét lendületbe került a vendégcsapat, és a mérkőzés háromnegyedénél már hattal vezetett.

A játék képe nem változott jelentősen, a Magdeburg nem tudott eléggé keményen, hatékonyan védekezni, amit ellenfele nagyszerűen használt ki. A házigazdák igyekeztek felzárkózni, de nem jártak sikerrel, így a Veszprém meglepetésre nagyon magabiztosan, imponáló támadójátékkal győzött, írta az MTI.

Ludovic Fabregas hat, Gasper Marguc, Nedim Remili és Agustín Casado öt-öt góllal, Rodrigo Corrales kettő, Ignacio Biosca Gbarcía hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A németeknél Michael Damgaard hatszor, Felix Claar és Ómar Ingi Magnusson öt-öt alkalommal talált be.

A Veszprém egy hét múlva a francia Montpellier-t fogadja.

Kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló

SC Magdeburg (német) – Telekom Veszprém 28-33 (18-21)

Kapcsolódó
Közel állt a Paris Saint-Germain elleni BL-meglepetéshez a Szeged kézicsapata
A magyarok végül két góllal kikaptak a Bajnokok Ligája nyitányán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik