Sport

Egy dolgot kért a kézicsapat edzőjétől a Fradi a keretösszeállítás kapcsán

fradi.hu
fradi.hu

Kubatov Gábor korábban kijelentette, a Ferencváros női kézilabdacsapatának célja, hogy a következő öt évben megnyerje a Bajnokok Ligáját. Az FTC keddi szurkolói ankétján a klub ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán megerősítette ezt a tervet, hozzátéve, hogy folyamatosan ott akar lenni a legjobbak közt a Fradi, ami azt jelenti, hogy

a következő öt évben négyszer is Final Fourba szeretne jutni.

„Hogy megnyerjük vagy sem, az egy hétvégén múlik, egy kapufán, egy hétméteresen, egy lövésen… 2019-ben, amikor volt szerencsém részt venni a vízilabda FINAL8-en, a később a BL-t megnyerő sztároktól megtanultam, hogy ha ott vagy, akkor megtörténhet veled. Ha nem vagy ott, akkor biztosan nem történik meg veled. Ezért kell ott lenni, ezt szeretnénk, és azt gondoljuk, hogy a mostani szakmai stáb, az ő ambíciójuk, tapasztalatuk, modern kézilabdájuk hozzásegíthet minket ehhez” – idézi Nyírit a klubhonlap.

A nyáron edzőt váltott az FTC, Elek Gábort Martin Albertsen váltja, aki a ferencvárosi női kézicsapat történetének első külföldi vezetőedzője lesz – ami egyesek szerint abnormális húzás. A dán szakember azt mondta,

nagyon sok tehetsége van a magyar kézilabdának, de ez még messze nem jelenti azt, hogy ezek a játékosok felnőtt szinten is kiemelkedőek lesznek.

Ők a maguk részéről próbálják megadni a lehetőséget, de az is kell, hogy a kézilabdázók ambiciózusak legyenek.

Nyíri nevek említése nélkül említette, hogy négy olyan játékossal is tárgyalásban állnak, akik nagy erősítést jelentenének 2024-től. Itt megemlítette, hogy a keret kapcsán volt egy kérés a vezetőedző felé:

tisztáztuk a vezetőedzővel, hogy a meccsre nevezett keret legalább felét mindig magyar játékosok alkotják majd.

A Ferencváros kiütéses győzelemmel kezdett az NB I-ben, ezen a héten pedig elkezdi a Bajnokok Ligáját is, az első ellenfél a francia Metz lesz.

Kapcsolódó
Elek Gábor: Egyedül Háfra Noémi esetét bántam meg
Nagyinterjú Elek Gáborral, a világot – a népligeti távozása ellenére – továbbra is zöld-fehérben látó kézilabda mesteredzővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik