Sport

Meglepetés a US Openen, a világelitbe berobbanó játékos lesz Djokovic ellenfele

Frey / TPN / Getty Images
Frey / TPN / Getty Images

Borította a papírformát és az amerikai Ben Shelton lesz majd Novak Djokovic ellenfele az év negyedik Grand Slamje, a US Open elődöntőjében. A 20 éves játékos honfitársát, a tizedik helyen kiemelt Frances Tiafoét verte négy szettben, egy 3 óra 9 percen át tartó mérkőzésen.

A 20 éves Shelton az 1992-es torna, és Michael Chang menetelése óta a legfiatalabb amerikai játékos, aki négy közé jutott a US Openen.

Shelton az első szettet elég meggyőző játékkal húzta be, majd a második játékrészben egy elveszített adogatójátéka bizonyult döntőnek. A harmadik játszma rövidítésben dőlt el, mindkét játékosnak volt játszmalabdája, amit végül Shelton ütött be (harmadik nekifutásra), a negyedik felvonást pedig már 6-2-re nyerte.

A 2022-ben amerikai egyetemi bajnok Ben Shelton mindössze 13 hónapja állt profinak, a mostani még csak az ötödik Grand Slam-tornája, és bár két alkalommal is kiesett már az első fordulóban, idén Ausztráliában már negyeddöntőzött, ezúttal pedig nem állt meg a legjobb nyolcnál. Menetelésének köszönhetően betör a top20-ba a világranglistán, pedig az évet még a 96. pozícióban kezdte.

Kapcsolódó
Ha Djokovic pályára lép a US Openen, csak a szerb nyer szettet
És már a legjobb négy közé jutott a világklasszis teniszező.

US Open – elődöntő

Shelton (amerikai)-Tiafoe (amerikai, 10.) 6-2, 3-6, 7-6 (9-7), 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik