Sport

Az atlétikai szövetség elnöke: Nem mondhatjuk a fiataloknak, hogy vége a vébének, menjetek, amerre láttok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Bár a vasárnap esti program még hátra van a budapesti atlétikai világbajnokságon, a 63 fős magyar csapat befejezte a szereplését az eseményen, mivel az esti döntőkbe nem jutott be senki. Így a maratonfutó Szemerei Levente volt az utolsó hazai versenyző, aki a 40. lett a 42 kilométeres távon.

Így aztán a hazai szövetség elnöke, Gyulai Miklós a szervezet honlapján már adott is egy gyors értékelést, amiben elmondta, ez a mostani világbajnoki rendezés volt az elnöksége alatti évek csúcsa, amely során kaptak egy képet arról, hogy hol tart most a magyar atlétika, és hova szeretnének eljutni. Az egyik fontos kérdés a vb és a magyar atlétika helyzete kapcsán, hogy milyen jövőképet tud biztosítani a sportolóknak a szövetség. Gyulai Miklós ezzel kapcsolatban azt mondta, több programot is indítottak, ezek sikerességét utánpótlás érmek bizonyítják.

A munkát folytatni kell, mert nem mondhatjuk azoknak a fiataloknak, akik rátették erre az életüket, hogy vége a vb-nek, menjetek amerre láttok, őket nem hagyhatjuk cserben.

Jövőre Eb lesz, olimpia lesz, utána világbajnokság Tokióban, mi pedig a 2028-as Los Angeles-i olimpiáig nem állhatunk meg. A mostani fiataloknak a 2026-os Eb-től kezdve 2028-ig jöhet a csúcsformája, és vélhetően azok is velünk lesznek még, Halász Bence, Kozák Luca például, akik most vitték a prímet – szóval az egy nagyon eredményes időszak lehet, ha megvannak az anyagi eszközök, megvan a tudásfejlesztés és a befektetett munka. Az edzőképzésre nagy hangsúlyt kell fektetnünk például, ez is az egyik fejlesztési tervünk” – mondta a szövetség elnöke.

A magyar csapatból a kalapácsvető Halász Bence bronzéremmel zárt, s a hétpróbázó Krizsán Xénia is közel járt a dobogóhoz, ő negyedik lett. A magyar atléták eredményeit ebben a cikkben gyűjtöttük egybe:

Kapcsolódó
Így szerepeltek a magyarok a budapesti atlétikai vébén
Halász Bence bronzérmet nyert, Krizsán Xénia épphogy lemaradt a dobogóról. Itt a teljes magyar csapat eredménysora.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik