Sport

A kenus Adolf Balázs világbajnoki címet nyert

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A kenus Adolf Balázs aranyérmet szerzett vasárnap 5000 méteren a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon. A szintén kenus Kisbán Zsófia a délutáni program első döntőjében ezüstérmet nyert öt kilométeren.

Adolf azok után, hogy 1000 méteren kvótát szerzett, saját megfogalmazása szerint örömkenuzásra készült 5000 méteren, amely izgalmas versenyt hozott. Féltávtól az Adolf, Szergej Tarnovszki, Sebastian Brendel trió lapátolt az élen, de a riválisoknak láthatólag kevésbé ízlettek a futószakaszok, mint a magyar versenyzőnek, aki az utolsó kiszállásnál még a lekörözött ellenfeleket is ügyesen kerülte ki. A hajrá megint Adolf és Brendel külön csatáját hozta, és ezúttal is – mint két éve – előbbi került ki győztesen.

Kicsit féltem ettől a versenytől, hiába tudtam két világkupát is nyerni idén. Az ötezernek az is a szépsége, hogy kiszámíthatatlan, bármi megtörténhet.

De ez az, amit szeretek is benne, és nagyon örülök, hogy fáradtan is meg tudtam csinálni. Ezt a győzelmet főleg a taktikámnak köszönhetem és nem az állóképességemnek” – értékelt a 23 éves aranyérmes.

A magyar versenyzők korábban egy ezüstérmet és három kvótát, két férfi kenust és egy férfi kajakost szereztek.

Kapcsolódó
Halmozták a vébén az olimpiai kvótákat a magyar kajak-kenusok
A magyar versenyzők egy ezüstérmet és három kvótát, két férfi kenust és egy férfi kajakost szereztek a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság vasárnapi döntőiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik