A következő élő közvetítés része A világcsúcs elmaradt, de a rúdugrókirály így is meghódította Budapestet

Orvosi ellátásban részesült a magyar maratoni futó

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A célba érkezését követően nem tudott interjút adni Kovács-Garami Katalin, aki végig a saját tempójában futva az 57. helyen ért célba a női maratoni futók szombati versenyén.

A 43 éves sportoló négy másodpercre megközelítette egyéni csúcsát, és a futam után elmondta, hogy egyszer meg is kellett állnia gyomorproblémák miatt. A célba érkezést követően azonban annyira elkészült az erejével, hogy félbeszakította az interjúkat.

Ezt követően pedig az orvosi sátorban gondoskodtak a róla a szakemberek.

Szabó Nóra 30 kilométernél még a középmezőnyben volt, onnan viszont folyamatosan előzte meg az előtte futókat és végül 2:33:28 órás eredménnyel a 24. helyre ért fel.

„Megbeszéltem az edzőmmel, milyen tempóra állok be az elején, de egy kicsit megzavart, hogy senki nem jött velem, ezért nem is mertem annyira nyomni a tempót” – mondta az MTI-nek Szabó, majd arra is kitért, hogy bár féltávtól elkezdett előrébb lépni a mezőnyben, mégsem érzékelte a ritmusváltást.

„Néztem a kilométereket, de már nem tudtam se osztani, se szorozni, csak azt láttam, hogy folyamatosan előzőm az előttem lévőket” – fogalmazott, majd azt is elárulta, hogy az Alagút, majd a Lánchíd volt a legkritikusabb pontja a versenynek.

A szurkolók fantasztikusak voltak. A versennyel összességében annyira nem vagyok elégedett, de majd átbeszélem az edzőmmel.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik