A következő élő közvetítés része Jamaicai éremhalmozás és autós karambol – ez volt az atlétikai vb hatodik napja

Ilyen éremátadót sem láttunk még az atlétikai vébéken

Történelmi döntőt hozott szerdán a női rúdugrók versenye, ami rendkívüli izgalmakat hozott, majd a legvégén ketten csatáztak az aranyért. A 490 centiméteres magasságot az ausztrál Nina Kennedy és az amerikai Katie Moon is átvitte, a 495 cm viszont már mindkettejüknek megoldhatatlan feladat volt.

Mivel korábban ugyanannyi rontásuk volt a verseny során, a szabályok szerint dönthettek arról, hogy folytatják a versenyzést, vagy kiegyeznek döntetlenben. Utóbbira esett a választásuk, így az atlétikai vébék történetében először osztottak ki két aranyat egy egyéni számban.

Erre az éremátadóra csütörtökön, az esti program előtt került sor, előbb az ausztrál, majd az amerikai himnusz csendült fel. A harmadik helyen a finn Wilma Murto végzett.

Antonin Thuillier / AFP

Hasonló történt a 2021-es tokiói olimpián, csak akkor férfi magasugrásban. Akkor az olasz Gianmarco Tamberi és a katari Mutaz Essa Barshim osztozott meg az első helyen. Tamberi egyébként az idei, budapesti vébén tette teljessé éremkollekcióját és lett világbajnok, amit látványosan meg is ünnepelt.

Kapcsolódó
Az atlétika olasz showmanje: Apámnak ajánlom az aranyérmem, bár nem beszélünk
Egészen tavaly nyárig az édesapja volt Gianmarco Tamberi edzője, ám akkor a magasugró meghozta azt a nehéz döntést, hogy külön utakon folytatják.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik