Sport

Elesett a budapesti döntőben, mégis bronzérmet nyert a kenyai atléta

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot Abraham Kibiwot, a budapesti atlétikai világbajnokság bronzérmese.

A 3000 méteres akadályfutás döntőjében előre lehetett tudni, hogy a marokkói Soufiane El Bakkali és az etióp Lamecha Girma egymás között dönti el az aranyérem sorsát. A rivaldafény így kevésbé került a bronzérmes Kibiwotra, pedig elképesztő nagyot küzdött ezért az éremért. A kenyai futó ugyanis az utolsó körben az egyik akadály átugrásakor elesett, ennek ellenére felvette a kesztyűt az őt megelőzni próbáló Leonard Kipkemoi Bettel is.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy elszenvedett-e komolyabb sérülést az esése után, de a szurkolók aggódtak a fura kéztartása miatt. A döntőt egyébként a marokkói El Bakkali nyerte.

Kapcsolódó
Eszelősen bekezdett a magyar sprinter, országos csúcs közelében járt egy gátas és őrületes lezárást kapott a legjobban várt döntő
A negyedik napon hat magyarnak drukkolhattunk a budapesti atlétikai világbajnokságon. Rajtuk kívül is lesz izgalom, ugyanis négy számban avatnak bajnokot, többek között abban a számban is, amelyben a tokiói olimpián osztott aranyéremmel két elsőt ünnepelt a világ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik