Sport

Fekete zászló az atlétikai vb-n, az extrém időjárás miatt módosul a menetrend

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem kíméli az időjárás a budapesti atlétikai világbajnokságot. Szombaton, az esemény első versenyének, a férfiak 20 kilométeres gyaloglásának rajtját két órával kellett tolni vihar miatt, míg az elmúlt napokban a párás meleg, ami megkeresíti a mezőny életét.

A szervezők közleménye szerint újabb módosítás lesz a menetrendben, ezúttal a hőség miatt.

Mivel várhatóan 30 fok fölé kúszik majd a hőmérő szerdán is, így a délelőtti programból kiveszik a női 5 ezer méteres előfutamokat, amit majd este tartanak meg.

Mint már tudhatják, az időjárási körülmények Budapesten szélsőségesek. A sortolóink számára már nem elfogadható szinten, úgyhogy az 5 ezer méter előfutamait az esti programra, 7 órára tesszük

– írták a szervezők, akik azt is közölték, hogy ennek következtében a női és a férfi 200 méteres előfutamok korábbra kerülnek, előbbieket 11.20-tól, utóbbiakat 12.15-től rendezik.

A nemzetközi szövetség az úgynevezett WBGT-mérést alkalmazza, amiben a hő- és páraviszonyok mellett azt is figyelembe veszik, milyen stressz éri a sportolókat. Most fekete zászlót hirdettek, ami 30 Celsius-foknál szokott bekövetkezni.

Kapcsolódó
Depresszió, drog, homoszexualitás – kanyargós úton jutott a csúcsra a 100 méter új királynője
Sha'Carri Richardson már évekkel korábban berobbanhatott volna a nemzetközi élvonalba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik